Trump uspořádal velkou show. Biden je zcela mimo, za jeho vlády by si prý Putin na Ukrajinu netroufl

10.04.2022 8:55 | On-line

Podle bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa nyní Spojené státy čelí velmi vážné hrozbě. Rusko ani Čína to však prý prvořadě nejsou. „Navzdory všem těm výhrůžkám, co slýcháme ohledně Ruska, Číny a Íránu, naše největší hrozba nepochází zvenku,“ zaznělo od amerického exprezidenta během jeho sobotního mítinku v Severní Karolíně s obavami k ilegální migraci či k „indoktrinaci“ dětí ve školách. Připomenuto bylo rovněž Black Lives Matter. „Vraždili lidi po celé naší zemi,“ nepáral se s tím Trump.

Trump uspořádal velkou show. Biden je zcela mimo, za jeho vlády by si prý Putin na Ukrajinu netroufl
Foto: Repro RSBN
Popisek: Bývalý americký prezident Donald Trump prolouvá ke svým přížnivcům v Georgii

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
Trump na shromáždění uspořádaném v Severní Karolíně na podporu republikánského kandidáta do Senátu Teda Budda hned úvodem začal zostra. Kromě výčtu o problémech Spojených států v ekonomických otázkách a hospodářství spustil na svého nástupce v prezidentském úřadě Joea Bidena s tím, že podle něj „netuší, co se děje kolem něho“.

„Naše země je zostuzována prezidentem, který ani neví, co se kolem něj děje,“ mínil Trump a přisadil si: „Nemá ani pojetí, co se děje. Dokonce ani neví, co říká.“

Nejde však jen o Bidenovy projevy. Trump zmínil i některé kroky administrativy svého následovníka a neskrýval přitom hrůzu z toho, kam se ubírá americká migrační politika a tamní ochrana hranic. „Miliony cizinců mohou ilegálně infiltrovat americké hranice, překročovat právo, pošlapávat naši suverenitu a usídlit se v naší zemi. Je to invaze. Upřímně. Můžete to nazývat, jak chcete, ale tohle je prostě invaze. Je to, jako kdyby armáda napadala cizí zemi... Co to sakra děláme, to je šílené,“ nešetřil ve svém přirovnání a zmínil, že hrozí zvýšení kriminality, s níž se Amerika poté bude muset potýkat roky.

„Měli jsme nejbezpečnější hranice. A najednou jsou na tom nejhůř v historii. Víte, žádná země, ani země třetího světa, neměla nikdy tak strašnou situaci na hranicích,“ pokračoval Trump a podivil se, že v době, kdy musí Amerika škrtat výdaje, se Demokraté rozhodli rozdávat mobilní telefony ilegálním migrantům.

Že jsou nelegálním přistěhovalcům poskytovány mobilní telefony, ve středu Bílý dům potvrdil. Tisková mluvčí Bílého domu Jen Psakiová tvrdí, že se tak děje proto, aby je Bidenova administrativa mohla „sledovat“ a „kontrolovat“ v době, kdy čekají na řízení před imigračním soudem.

Mobilní telefony, které podle korespondenta Fox News Bidenova administrativa rozdává migrantům:

„Chceme, aby lidé přicházeli do naší země. Ale chceme, aby tak činili legálně!“ deklaroval na to Trump.

Kromě migrace na setkání v Selmě vzpomenul i situaci na Ukrajině. Opět zmínil, že by v případě jeho obhájení prezidentské funkce na ruskou agresi do Ukrajiny nikdy nedošlo. „Vždycky když vidím ty scény (z Ukrajiny), je mi z toho špatně. Všichni ti lidé, co byli brutálně zabiti by dnes byli naživu... Za naší administrativy byla Amerika silná a respektovaná, protože byla vždy na prvním místě,“ podotkl Trump.

Ocenil, že se jeho administrativa rovněž zasadila o znovu převedení výrobních řetězců do Spojených států. „Barack Obama přitom tvrdil, že je výroba ve Spojených státech mrtvá… Ale my nesmíme být závislí na Číně nebo nějaké jiné cizí zemi,“ zmínil.

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí
Ke covidovým restrikcím také opět od Trumpa zaznělo volání po okamžitém zrušení všech omezení a po znemožnění toho, aby zaměstnavatelé mohli kohokoli vyhodit z práce jen proto, že se nechce nechat očkovat proti covidu-19.

Exprezidenta v současnosti netěší ani dosti kontroverzní kritická rasová teorie, vyučovaná na mnohých školách v Americe, během níž se například na některých školách bělošští studenti museli omlouvat za činy svých předků. Dle Trumpa by tuto „krajně levicovou“ agendu měli učitelé dětem přednášet jen po souhlasu rodičů.

Rodiče by podle něj měli mít větší dohled nad tím, co se na amerických školách děje. „Čtení a matematika jsou vyměňovány za genderová studia a učení se toho, jaká mají být nová oslovení,“ nechápal exprezident.

A vyjádřil se též k nepokojům po výsledcích prezidentských voleb, během kterých Trumpovi příznivci 6. ledna 2021 zaútočili na americký Kapitol ve Washingtonu. „Budeme požadovat spravedlnost pro vězně z 6. ledna, plnou ochranu jejich občanských práv, jako se dostalo Antifě a Black Lives Matter, kteří vraždili lidi po celé naší zemi,“ vyřkl Trump.

Tvrdí, že během procesů s obviněnými z onoho dne vychází najevo, že se do budovy lidé dostali za pomoci policistů a na místě bylo tolik členů bezpečnostních složek, že by dle jeho mínění nebyl problém místo předem zajistit tak, aby k incidentu vůbec nedošlo.

Trump také varoval před vážnou hrozbou. Rusko to primárně není. „Navzdory všem těm výhrůžkám, co slýcháme ohledně Ruska, Číny a Íránu, naše největší hrozba nepochází zvenku. Největším nebezpečím jsou pomatení a radikální politici, kteří ať už vědomě, či nevědomě chtějí naši zemi zničit,“ podotkl též Trump přes svými příznivci v severokarolínské Selmě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…