Trump zpražil končící první dámu USA Michelle Obamovou

18.12.2016 12:51

Den, kdy 45. prezident Donald Trump vstoupí do úřadu, se nezadržitelně blíží. 20. ledna složí slib a stane se prezidentem. Už teď dává najevo, že bude prezidentem netradičním, třeba už tím, jak komunikuje s voliči. Po svém zvolení se znovu vydal mezi voliče, aby jim na vítězném turné poděkoval za jejich hlasy. Svou prezidentskou jízdu ukončil v Alabamě, kde si vyslechl i bučení davu.

Trump zpražil končící první dámu USA Michelle Obamovou
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

45. prezident USA končí svou vítěznou jízdu po Spojených státech a chystá se na poklidné prožití vánočních svátků. Své turné ukončil v Alabamě a i tady se dočkal bouřlivého přivítání.

Před svými voliči zkritizoval končící první dámu Michelle Obamovou za její výrok pronesený před televizními kamerami, že po volbách ztrácí naději. 

„Podle Trumpa musela mít výrokem o ztrátě naděje na mysli pocity lidí v minulosti. Trump ale svou kritiku dále nerozváděl a naopak ocenil Obamovy za to, jak ho po volbách přijali v Bílém domě, avšak z davu se k tomu ozvalo bučení. Donald Trump své stoupence v Mobile označil za ‚skutečné vlastence‘ a řekl, že mezi ně počítá i sebe,“ píše ČTK.  

Podle agentury AP dává Trump najevo, že bude s voliči komunikovat trochu jinak, než bylo dosud zvykem. Svědčí o tom skutečnost, že poskytl jen málo rozhovorů médiím. Vůči novinářům byl jak v předvolební kampani, tak i po ní velmi kritický.

Možná i proto promlouvá k voličům raději přímo na shromážděních nebo ze sociální sítě Twitter. Nejinak tomu bylo i v sobotu, kdy poslal ostrý vzkaz Číně. Takřka doběla ho rozpálila skutečnost, že čínská loď vylovila americký výzkumný podmořský dron z mezinárodních vod a zabavila ho. Podle Trumpa dron Číňané ukradli. Komunistický stát oznámil, že zařízení vrátí USA.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…