Trumpovi definitivně zrušili jeho legendární Twitter. Kvůli „podněcování k násilnostem“

09.01.2021 11:42

Poté, co sociální sítě Facebook a Instagram zablokovaly americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi jeho účty do konce mandátu, přišel nyní i o svůj účet na Twitteru, tentokrát nadobro. Důvodem je údajné „nebezpečí dalšího podněcování k násilnostem“, píše iROZHLAS.cz.

Trumpovi definitivně zrušili jeho legendární Twitter. Kvůli „podněcování k násilnostem“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump hovoří ke Kongresu

„Po bedlivém přezkoumání tweetů účtu @realDonaldTrump a aktuálního kontextu jsme trvale zablokovali účet kvůli nebezpečí dalšího podněcování k násilnostem,“ oznámila své rozhodnutí sociální síť Twitter.
 
Twitterový účet @realDonaldTrump byl Trumpovou internetovou platformou, kde byl v přidávání svých příspěvků nejaktivnější. Jeho tweety, kterými ve světě pravidelně vzbuzoval rozruch, se po čas výkonu prezidentské funkce staly legendárními.
 
 
Po zrušení svého osobního účtu zkoušel Trump tweetovat alespoň z vládní stránky, ale sociální síť Twitter brzy nato oznámila, že smazala prezidentovy příspěvky i z ní. 
 
Už tento týden Twitter dočasně zablokoval Trumpův účet kvůli příspěvkům, v nichž prezident odmítal odsoudit násilné středeční vniknutí svých podporovatelů do budovy amerického Kongresu a trval na svých tvrzeních o podvodech v nedávných prezidentských volbách. 
 
 
Nikki Haleyová, bývalá velvyslankyně USA v OSN a ještě předtím populární guvernérka Jižní Karolíny, napsala že umlčování lidí patří spíše do čínského komunismu, než do USA. Haleyová také poukázala, že zatímco Trumpovi se ruší účet, zatímco íránský ajatoláh se svými příspěvky třeba o tom, že neexistoval žádný holocaust, je na Twitteru stále prominentním uživatelem.
 
V reakci na středeční události se pro předčasný odchod prezidenta Trumpa vyslovují i republikánští senátoři. Jako první tak učinila senátorka za Aljašku Lisa Murkowská. Chci, aby odstoupil. Chci, aby byl pryč. Už napáchal dost škod, sdělila Murkowská aljašskému listu Anchorage Daily News. 
 
Senátorka zvažovala, že by kvůli Trumpovi vystoupila z republikánských řad. „Republikánská strana už není nic víc než strana Trumpa a pokládám si otázku, zda je to stále strana pro mě,“ vysvětlila. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…