Tu máš! Občané proti covid pasům zaházeli politika svinstvem

10.01.2022 11:21 | Ze sítí

Na francouzském ostrově Saint-Pierre-et-Miquelon to v neděli pořádně vřelo. Poslanec Stephan Claireaux pocítil na vlastní kůži frustraci voličů z covid pasů. Lidé vyrazili k němu domů a když si zkusil s demonstranty promluvit, zasypali ho mořskými řasami.

Tu máš! Občané proti covid pasům zaházeli politika svinstvem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Nespokojenci, kteří už mají plné zuby covidových pasů, dali svou nechuť jasně najevo francouzskému politikovi na ostrově Saint-Pierre-et-Miquelon, který leží u východního pobřeží Kanady. Ostrov je součástí francouzského společenství a zdejší politický zástupce vlády v Paříži Stephan Claireaux se musel vyrovnat s přívalem mořských řas. Házeli je po něm rozezlení demonstranti, když vyšel ze svého domu.

Video, na kterém se Claireaux ocitl pod kanonádou řas, sdílela francouzská ministryně pro moře Annick Girardin, která akci demonstrantů rázně odsoudila.

Stephan Claireaux byl poslancem zvolen v roce 2014 a se svými voliči si chtěl v neděli o covid pasech promluvit, jenže místo slov nakonec vzduchem létaly chomáče řas.

„Útok na Stéphana Claireauxe před jeho vlastním domem během demonstrace proti očkovacímu pasu je absolutně nepřijatelný. Obrázky jsou to hluboce šokující,“ napsala ministryně.

V podobném duchu se vyjádřili i další francouzští politici, kteří se sami ocitli pod tlakem. Části veřejnosti se totiž ani trochu nelíbí záměr francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který dal najevo, že jeho cílem je lidem neočkovaným proti covidu znepříjemnit život natolik, aby se nakonec také nechali očkovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…