Ty krávo prolhaná, zveřejnila Nora Fridrichová. Běžte si vypláchnout. Peklo kolem reportáže ČT o Ortelu

05.12.2016 9:21

Reportáž České televize o nenávisti, kterou sklízí hudebník Radek Banga za protest proti účasti skupiny Ortel v anketě Český slavík, způsobila na sociálních sítích poprask. Nadávky nyní schytávají i ti, kteří se na tvorbě pořadu podíleli.

Ty krávo prolhaná, zveřejnila Nora Fridrichová. Běžte si vypláchnout. Peklo kolem reportáže ČT o Ortelu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

V reportáži, kterou Česká televize odvysílala v neděli v podvečer v rámci pořadu 168 hodin, se objevily záběry z březnového koncertu kapely Ortel, které natočil filmový režisér Vít Klusák. Jeho návštěvníci na nich provolávají nacistická a rasistická hesla a hajlují. O reportáži si můžete přečíst ZDE.

Klusák na svém facebookovém profilu upřesnil, že identitu takto se projevujících osob se rozhodli zakrýt, protože jim nejde o pronásledování „jednotlivých blbečků“, nýbrž chtěli poukázat na „nenávistnou atmosféru této sluníčkově vlastenecké produkce“. „Osobně vyzdvihuji moment, kdy jeden z hajlujících plánuje, že by se po koncertu mělo vyrazit na ulici Míru (ve Frýdku-Místku). Na dotaz proč, se podiví: ‚Tam je přece cigánské ghetto,‘“ doložil Klusák rasistickou a nacistickou příchylnost fanoušků Ortelu.

O několik hodin později se Klusák k tématu vrátil, když podotkl: „Milí vlastenci, taky si tak rádi broukáte popěvek pravdoláskařské kapely Ortel ‚zvláštní dar byl nám dán, že následujeme Vůdce‘?“

Text pochází z písně Defenestrace:

Do diskuze pod jeho příspěvky se zapojila řada uživatelů Facebooku, mnozí si pochvalovali, že někdo poskytl důkaz o „náckovství“ Ortelu a jeho fanoušků, našli se však i tací, kteří Klusákovi více či méně vulgárně spílali.

Ozval se i jeden z fanoušků Ortelu, který se na záběrech z koncertu poznal. Důrazně odmítá být považovaný za nacistu.  

Na nadávky, které se sypou na režisérovu hlavu, zareagoval Patrik Banga, jemuž mnozí dávají sežrat, že jako správce blogů iDNESu cenzuruje příspěvky, které se nelichotivě vyjadřují o jeho bratru Radkovi. „Inu... Zvláštní je, že tu nadávají stejní lidé jako nám... Člověče, Vítku, nejsi Ty náhodou taky Banga :-))! Nebo to jsou stále ti samí internetoví řvouni, co se snaží dokázat, že ‚jich je vela‘? Tak jako tak, nenech se otrávit. Dobrá práce!“ vzkázal Banga Klusákovi.

Vulgární nadávky si ještě před samotným odvysíláním reportáže vyslechla i Nora Fridrichová, která pořad 168 hodin uvádí. „Ty se tak umíš modlit, krávo prolhaná! Vysíláš jen manipulativní sračky k zblití! Navíc jen pro info, tak Banga si šel vyměnit posraný tanga!“ přistálo jí v poště.

Podobně jako se zastával Patrik Banga Víta Klusáka, pracovnici ČT hájil novinář Jindřich Šídlo. „Svědkové Ovčáčkovi vždy ve střehu. Užívejte si politické nekorektnosti, ne?“ odrážel Šídlo štiplavé komentáře neméně štiplavými reakcemi.

Živo bylo i na facebookových stránkách pořadu, kde zaznívaly stížnosti o jednostrannosti reportáže, v níž se neobjevil nikdo z druhého názorového tábora, včetně členů skupiny Ortel či nějaký odkaz na vulgární produkci Radka Bangy. „Takhle tendenční reportáž jsem snad ještě nikdy neviděl. Kdyby mně nebylo z textů pana Bangy na zvracení, pár bych vám jich sem zkopíroval. Že se nestydíte,“ rozčiloval se jeden z diskutérů.

Nadávky České televizi zachytily již dříve i ParlametníListy.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …