Ty kretény bych poslal do první linie. Položte život za NATO, když tak debilně žvaníte, rozčílil se poslanec

13.04.2018 10:58

Smršť spekulací o blížící se válce spustil nejen ve světě, ale i mezi českými politiky prezident Spojených států amerických Donald Trump, když ve středu na sociální síti vyzval Rusko, aby se připravilo na americký útok na Sýrii. Jenže neustále omílaný příchod možného válečného konfliktu ze strany členů vlády, poslanců, senátorů či europoslanců už nevydržel komunista Zdeněk Ondráček, který přišel s nápadem, jak jim konečně zavřít ústa. „Všechny tyhle kretény, co mluví o válce, bych poslal do první linie,“ rozzuřil se na svém facebookovém účtu.

Ty kretény bych poslal do první linie. Položte život za NATO, když tak debilně žvaníte, rozčílil se poslanec
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

Poté, co Trump ve svém středečním tweetu napsal, že vyzývá Rusko, aby se připravilo na rakety, začala Amerika hned diskutovat o tom, co to vlastně znamená. Kvůli Trumpovým posledním tweetům vztahujícím se k Sýrii zavládlo velké zděšení i v Pentagonu. Není divu, že Trumpovo vyjádření strhlo řadu reakcí i na české politické půdě. Ale čeho je moc, toho je příliš, alespoň podle Zdeňka Ondráčka, který už se na početná a moudrá vyjádření našich politiků k aktuálnímu dění v Sýrii nemohl dívat.

„Přátelé, všechny ty kretény (i členy vlády, poslance, senátory a europoslance), kteří hovoří o možné válce bych poslal hned do první linie, aby mohli na poli cti a slávy položit život za NATO, nebo alespoň na vlastní kůži poznali, o čem tak debilně žvaní!“ uvedl s tím, že se omlouvá za slovník, ale je už fakt naštvaný.

Rusové v reakci na Trumpova slova dali najevo, že by mohli sestřelovat nejen rakety, ale ničit i jejich zdroje, tedy americká plavidla. Analytici mluví o tom, že jde o nejnebezpečnější situaci od karibské krize v roce 1962. Do jaké míry je nutné brát Trumpova slova ohledně vojenské odvety Spojených států za údajný chemický útok syrských vládních vojsk ve městě Duma vážně, je těžké odhadovat. „Naše rakety jsou krásné, nové, chytré,“ provokoval na Twitteru americký prezident. Poté ale zase začal ohledně útoku mlžit. „Nikdy jsem neřekl, kdy k útoku na Sýrii dojde. Může to být velmi brzo, nebo taky ne!“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …