Ty lidi ví, že o nich vím a jsem připraven o nich pak hovořit... Paroubek prý zná pozadí za nařčením jeho ženy Petry

31.08.2018 15:51

Moderátor Luboš Xaver Veselý v Pressklubu na Frekvenci 1 přivítal bývalého preméra Jiřího Paroubka, aby se jej zeptal nejen na výroky jeho manželky Petry Paroubkové o „milionových nelegálních příjmech“, kterými se již zabývá policie. „Manželka dělá tak dramatická prohlášení schválně šest týdnu před volbami do Senátu,“ říká expremiér, který kandiduje do Senátu v Ostravě proti vůli současného vedení ČSSD, ale s podporou ostravské ČSSD. Manželce podle svých slov sám doporučil, ať jde na policii a předloží ke svému tvrzení důkaz.

Ty lidi ví, že o nich vím a jsem připraven o nich pak hovořit... Paroubek prý zná pozadí za nařčením jeho ženy Petry
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Od člověka, který byl deset let můj nejbližší a měli jsme krásný vztah, mě to překvapilo,“ okomentoval hned v úvodu rozhovoru Paroubek kroky, které proti němu podniká jeho současná manželka Petra Paroubková.

Poté se přesunul k objasnění toho, proč do jejich příběhu vstoupila tak tvrdá záležitost, jako byl rozhovor pro Seznam.cz, v němž jej jeho manželka doslova obvinila z trestné činnosti. „Je za tím několik faktorů. Vnější vlivy, o kterých ještě nebudu hovořit, protože to bude ještě pokračovat. Ty lidi ví, že o nich vím a jsem připraven o nich pak hovořit,“ sdělil.

Za další pak uvedl, že i když byl odchod z iniciativy jeho manželky, tak se s tím stále nevyrovnala. „Neumí si představit, že kdybych byl náhodou zvolen do toho senátu, že by vedle mě byla jiná žena. To je to proč šest týdnu před volbami do Senátu udělala tak dramatické prohlášení,“ míní někdejší premiér.

„Já jsem na to reagoval jediným možným způsobem, řekl jsem: Jdi na policii, oznam ty věci, dolož to důkazy. Pak se mohu vyjadřovat,“ sdělil Paroubek, který v tomto případě nemá o svou svobodu žádné obavy. „Nemám vůbec zájem o propírání v médiích a před celým národem, přenášet věci od soudu na ulici. Vidíte, že útočníkem stejně jako před rokem je má budoucí bývalá žena,“ řekl s tím, že ještě před pěti týdny se domníval, že jsou domluvení, jelikož právníci jeho ženy daly jeho právníkům velmi slušný návrh. „Právníci manželky ale stále říkají něco jiného. Zkrátka se nechce dohodnout před volbami. Chce mi to celé zkomplikovat,“ poznamenal.

Z rozhovoru pro Seznam.cz Paroubková uvedla, že si nahrávala doma jejich komunikaci. „Já doufám, že si to nahrávala až poté, řekněme, co odešla, jinak by to bylo obludné. Takovou manželku by doma mít nikdo nechtěl,“ zhrozil se expremiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Poté moderátor Luboš Xaver Veselý poznamenal, že mu Paroubkova manželka na sociální síti Facebook v reakci na članek, který sdílel, napsala zprávu, aby se bývalého premiéra v rozhovoru optal na nemanželské děti. Ty jsou podle Paroubkových slov pouhá fikce. „Žádné nemanželské děti nemám. Kdybych měl, tak by to někdo vyšťoural a česká veřejnost by se to dozvěděla,“ dodal s úsměvem.

Jestli to, co se nyní děje kolem něj, bude v kampani před volbami prospěšné, se ukáže. To, co se děje, má podle něj odvést pozornost, aby se nevyjadřoval k věcným otázkám. Stojí si však za tím, že nabízí kvalitní volební program a říká lidem, co chce v Senátu dělat.

  • Celý rozhovor ZDE

Zatím prý pozoruje, že záležitost s manželkou v kampani spíše neškodí. Celá ta věc je přeexponovaná, nepravděpodobná. „Tam je smíchané úplně vše, včetně těch ohromných černých peněz. Jsem dvanáct let z funkce předsedy vlády a nevím, co bych tak mohl pro koho zařídit a kdo by mě asi co nosil v igelitce,“ uzavřel s tím, že by se nad tím měli všichni rozumně zamyslet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…