Ty vole! Člověk o něm čtyři roky neslyší a najednou... Tošenovský si naběhl

10.05.2019 6:12

Europoslanec Evžen Tošenovský (ODS) se na sociální síti Twitter rozezlil nad „pokryteckým bojem“ českého premiéra Andreje Babiše (ANO). Volební kampaň pro květnové evropské volby je v plném proudu a hnutí ANO vsadilo na ústřední téma, kterým je boj s dvojí kvalitou potravin. Tošenovský však upozorńuje, že podle zjištění serveru Seznamzpávy.cz Babišova vláda se šizenými potravinami ve skutečnosti nikdy nebojovala. Lidé ho ale usadili, ať si raději zamete před vlastním prahem.

Ty vole! Člověk o něm čtyři roky neslyší a najednou... Tošenovský si naběhl
Foto: Daniela Černá
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský na besedě se studenty VŠB-TU Ostrava

Předseda vlády se nedávno na svém facebooku rozčiloval například nad kvalitou zmrzliny Magnum. „Proč si naše děti nemohou koupit v obchodě originál zmrzlinu Magnum? Tu pravou, s lepší čokoládovou chutí. Takovou si u nás děti dopřát nemohou. A to nemluvím o Nutelle,“ uvedl rozčíleně premiér s tím, že jen na to pomyslí, tak mu stoupá tlak.

Anketa

Jaký máte vztah k německému národu?

12%
69%
hlasovalo: 14835 lidí

Dosud premiér o problému, že některé potraviny pro východoevropské země mají horší kvalitu než tentýž výrobek určený pro západní státy, příliš nehovořil. Server Seznamzprávy.cz se nyní v jednom ze svých článku zaměřil na fakt, že exministryně průmyslu a obchodu za ANO Marta Nováková nikdy ani nechtěla prosadit úplný zákaz dvojí kvality potravin. Prý to považovala za zbytečnou regulaci.

V březnu se na klíčové schůzi ministrů průmyslu a obchodu zemí EU, kde Česko zastupovala právě Marta Nováková, schváli kompromis. Dvojí kvalita se sice zakázala, ale výrobcům prý ve skutečnosti dala volné ruce k tomu, aby si rozdílné složení snadno obhájili – s ohledem na rozdílné specifické chutě v různých státech. Tento kompromis nakonec prý podpořila i komisařka Věra Jourová.

To neušlo pozornosti europoslance Evžena Tošenovského, který v Evropském parlamentu sedí již deset let a v letošních eurovolbách kandiduje znovu za ODS, která jej umístila na první místa kandidátky. Neváhal text serveru Seznamzprávy.cz nasdílet i na svém twitterovém účtu a důrazně na „pokrytecký boj“ ANO proti dvojí kvalitě potravin upozornil. Zdůraznil, že souhlas s „měkčí“ verzí na Radě musel posvětit vládní Výbor pro EU na pracovní úrovni, kterému předsedá Babišova náměstkyně, státní tajemnice M. Hrdinková. „Politickou odpovědnost tak nese její šéf A. Babiš,“ doplnil.

Přispěvatelé do následné diskuse ale Tošenovského ihned usadili. Komentující vystupující jako kostakostik neváhal Tošenovskému připomenout, že jako hejtman Moravskoslezského kraje s přitelem, kotnroverzním podnikatelem Zdeňkem Bakalou, připravili tisice lidi o práci a o majetky. „Vám budou snad jednou děkovát na Borech. Ne v Evropském parlamentu,“ vzkázal mu.

Volby do Evropského parlamentu jsou za dveřmi... A nejspíše na to konto uživatel Pavel Oplt v reakci na příspěvek Tošenovského poukázal na to, že čtyři roky o něm není slyšet – a najednou má potřebu se vyjadřovat....

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…