Ty vole, nesměj se mu, bude průser! mírnil Kalousek knížete při inauguraci

09.03.2013 9:01

REVUE Miloš Zeman během svého inauguračního projevu mluvil o ostrovech negativní deviace. Varoval před neonacisty a před částí médií. Během toho zachovával vážnou tvář. Kamery ale zachytily, jak se za ním ministr financí Miroslav Kalousek a zejména pak ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg usmívají. Fotografie si všimli lidé na internetu. A po drobné úpravě se začala rychle šířit po Facebooku.

Ty vole, nesměj se mu, bude průser! mírnil Kalousek knížete při inauguraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem na inauguraci Miloše Zemana

Zeman se v pátek dopoledne stal oficiálně prezidentem České republiky. Ve svém projevu slíbil, že bude bojovat proti kmotrům, neonacistům a médiím, která manipulují s veřejností.

Jeho slova vyvolala smích u ministrů Kalouska a Schwarzenberga (oba TOP 09). Neúspěšný kandidát na prezidenta se téměř popadal za břicho. Kalousek se neúspěšně snažil zachovat vážnou tvář.

Anketa

Oslovil Vás inaugurační projev Miloše Zemana?

83%
13%
4%
hlasovalo: 5046 lidí

Rozesmáli jsme se, když mluvil o svém vztahu k novinářům

Podle deníku MF Dnes pak ministr financí přiznal důvod jejich veselí: „Rozesmáli jsme se, když pan prezident zahrnul do projevu svůj vztah k novinářům.“

„Jsou různí novináři, ale hodit je všechny do jednoho koše s poblázněnými fašizujícími bojůvkami a kmotry je přehnané. I kdybych byl nejhorším nepřítelem médií, mohu o nich říkat, že jsou hloupí a neinformovaní, ale kmotři, zločinci, tuneláři, lidé, kteří zapalují domy, jsou přeci úplně něco jiného, a takové srovnání se mi vůbec nelíbí,“ prohlásil Schwarzenberg v rozhovoru pro MF Dnes.

Vtípky na internetu: Nesměj se mu, bude průser

Záběrů z inaugurace se poměrně záhy chopili vtipálci na internetu. Nejvíce sdílenou fotografií se podle serveru Blesk.cz stala ta, kde se při proslovu Miloši Zemanovi smějí Schwarzenberg a Kalousek.

Na upravené fotce přibyly komiksové bubliny. V jedné Kalousek radí svému kolegovi: „Ty vole, nesměj se mu, bude průser!“

A Schwarzenberg odpovídá: „Já vim, ale to se nedá.“

  • Celý projev prezidenta republiky Miloše Zemana ZDE
     

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…