Ty vole, politická chyba? Holec se hurónsky baví nad reportérem ČT, nahánějícím Babiše

05.10.2021 19:44 | Ze sítí

Kauza Pandora Papers se řešila i ve včerejších Událostech. Reportér ČT se Andreje Babiše ptal, zda použití firem se sídlem v daňových rájích nebyla politická chyba. A sklidil posměch od komentátora Petra Holce. „Ty vole, jak mohl udělat politickou chybu v roce 2009, když ještě nebyl politik?“ ptá se Holec. Další politický komentátor se ptá, proč si Babiš pořizoval nemovitost ve Francii, když tak bojuje proti migrantům.

Ty vole, politická chyba? Holec se hurónsky baví nad reportérem ČT, nahánějícím Babiše
Foto: Reprofoto: iDnes.cz
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Anketa

Hrozí ,,orbanizace Česka"?

8%
18%
hlasovalo: 19974 lidí
„Realitní kancelář mi doporučila to koupit přes advokáta. Tím způsobem se to koupilo. Není to nic nelegálního, i ti samotní investigativci říkají, že to není nic nelegálního,“ uvedl Andrej Babiš na kameru. „Tam není žádná chyba, prosím vás,“ trval si na svém. „Možná politická, ne?“ ptal se redaktor. „Samozřejmě, politik si to nemůže dovolit. Ale já jsem tu transakci dělal před dvanácti lety,“ namítal Babiš. V ČT pak bylo připomenuto, jak se Babiš v roce 2015 pustil do opozice za firmy „jich a jejich kámošů“ v daňových rájích  a tvrdil, že žádné offshory nemá.

Do ČT se pak pustil i komentátor Info.cz Petr Holec, který se smál právě kvůli otázce, zda se nejednalo o politickou chybu. „Po dnešní úvodní reportáži ČT o Pandora Papers přišel čas přestat platit poplatky. Její reportér se Babiše vážně zeptal, jestli s nákupem přes offshore neudělal politickou chybu. Ty vole, jak mohl udělat politickou chybu v roce 2009, když ještě nebyl politik?“ ptal se.

Holcovi odpovídal zástupce šéfredaktora zpravodajství František Lutonský: „Transakce sice proběhla před jeho vstupem do politiky, ovšem v tom schématu Babiš figuruje až v podstatě do roku 2020. Kontinuálně podepisuje dokumenty těch offshorových firem, kontinuálně tam probíhají další změny, další půjčky.“

Do Babiše si také rýpl autor podcastů Kecy&Politika, Petros Michopulos: „Stejně je zajímavé, že si Babiš koupí zámek v upadající progresivistické Francii plné migrantů, kde hrozí islamizace a ne u svých kámošů na Balatonu nebo na Baltu, kde je tak bezpečno, nejsou tam žádní migranti a mají tam fungující demokracii a právní stát.“ Dodejme, že k transakcím došlo ještě před migrační krizí roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…