Týdny neklidu kvůli Hermanovi, vzpomínáte? A teď jdou neklidní umělci znovu do akce. Čtěte, co chystají

26.04.2017 7:44

Zpěvák a herec Vojtěch Dyk v rozhovoru pro Seznam Zprávy se mimo jiné vrátil k Týdnu občanského neklidu, který vyhlásil společně s hercem Jiřím Bartoškou loni 28. října. Tehdy totiž burcovali k aktivitě poté, co vysocí ústavní činitelé ujišťovali Čínu, že i přes přijetí dalajlamy u ministra kultury Daniela Hermana, není naše loajalita vůči ní narušena.

Týdny neklidu kvůli Hermanovi, vzpomínáte? A teď jdou neklidní umělci znovu do akce. Čtěte, co chystají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

„Ta doba byla tehdy dost napjatá a to vyprovokovalo reakci, která byla trošku hysterická. Tehdy jsem to tak ale nevnímal,“ řekl zpěvák.

V té době Dyk s Bartoškou hovořili i o ohrožení z Východu. „Myslím si, že za poslední půlrok se stalo tolik věcí, že je situace tak vážná, že nejde už jen o ohrožení z Východu, ale ze všech stran. Například se jedná o jaderný konflikt, a to je velmi vážná hrozba,“ domnívá se.

Anketa

Co říkáte na příběh Emmanuela Macrona a jeho o 24 let starší ženy?

hlasovalo: 5008 lidí

Celé video najdete ZDE.

„To, co to mělo vyprovokovat, je jakási diskuse,“ podotkl zpěvák, jenž v současné době chystá společně s iniciativou kolem divadla La Fabrika sérii setkání s občany v krajských městech. „Chybí tady nějaká občanská výchova pro dospělé,“ míní. S blížícími se volbami to však podle něj nemá nic společného. „Nechci mít s žádnými kandidáty nic společného,“ podotkl. Optimálním kandidátem na prezidenta by podle něj byl ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek, ten však do volby nejde. „Jinak jsem si zatím nevybral,“ dodal.

 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…