Tyto země skončí zality krví... Řidič autobusu zmasakrován kvůli vykázání jedinců bez roušek. Šéf bezpečnostního výboru se ozval

07.07.2020 17:59

Cestující ve Francii vstoupili do autobusu bez jízdenek a roušek. Řidič je z vozu vykázal, se zlou se však potázal. Skupinka jej napadla. V současné době se nachází ve stavu klinické smrti. O případu informovala agentura AFP, následně i Novinky.cz. Na svém facebookovém profilu ji okomentoval také poslanec SPD a předseda sněmovního bezpečnostního výboru Radek Koten.

Tyto země skončí zality krví... Řidič autobusu zmasakrován kvůli vykázání jedinců bez roušek. Šéf bezpečnostního výboru se ozval
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

K celé události došlo v sobotu kolem sedmé večer. Řidič nejprve odmítl vstup do autobusu muži se psem. Následně vyzval pasažéry, kteří neměli jízdenku nebo roušku, aby z vozu vystoupili. Následně došlo k fyzickému násilí, kdy jej začal bít do hlavy právě jeden muž bez roušky. Srazil řidiče na zem a silně ho udeřil do týlu.

Násilníci následně po útoku utekli, policie je poté zadržela v jednom z bytů. Celkem bylo zatčeno hned pět lidí. „Jsou to lidé z okraje společnosti, marginalizovaní nebo bezdomovci. Alkoholici a uživatelé všech druhů drog. Potýkáme se s těmito lidmi přes dvacet let,“ měli na adresu útočníků říci vyšetřovatelé. 

Kolegové řidiče pak uvádějí, že výbuchy násilí v Bayonne, kde se stal i tento útok, zažívají v posledních dnech častěji. 

„Připadá vám normální přizabít člověka z důvodu, že vymáhá roušku a zaplacení jízdenky? Kdo tohle může udělat? Mimochodem, řidič je podle dostupných informací ve stavu mozkové smrti. Tedy korektně neřekneme, kdo to udělal... kde se chrání grázlové a slušní lidé se nechají beztrestně zabíjet, není svoboda ani demokracie. Tyto země skončí zality krví v občanské válce!“ napsal k celé věci poslanec Radek Koten (SPD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…