U Moravce bude dusno, dojde na „Souboj titánů“

29.06.2014 6:55

V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize proti sobě zasednou dva takřka nesmiřitelní soupeři. Současný ministr financí Andrej Babiš (ANO) a jeho předchůdce ve funkci Miroslav Kalousek (TOP 09).

U Moravce bude dusno, dojde na „Souboj titánů“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Když chtěl Andrej Babiš poukázat na něco, co se mu v tomto státě nepozdává, nejednou prohlásil, že v roli ministra musí opravovat „věci po Kalouskovi“. Také několikrát řekl, že ve prospěch republiky vlastně pracuje až vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD). To se politickému matadorovi Kalouskovi zřejmě nelíbí.

Věcí, které se prvnímu místopředsedovi TOP 09 nelíbí na šéfovi ANO, je ale mnohem víc. Už jen to, že o sobě Babiš prohlašuje, že není politik, ačkoli coby ministr financí zastává jednu z nejpřednějších politických funkcí ve státě. Nelíbí se mu ani Babišova minulost. Ačkoli bratislavský soud konstatoval, že Babiš s StB vědomě nespolupracoval, Kalousek připomíná, že v této věci proti sobě stojí názor znalců ze slovenského Ústavu paměti národa na straně jedné a svědectví bývalých spolupracovníků StB na straně druhé.

V pořadu však budou pánové řešit spíše ekonomické otázky. Dojde na debatu o státním rozpočtu na rok 2015, zadlužování státu, výběr daní nebo protikorupční legislativu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…