U Zemanovců se vylévá další špína. Prezident nebude mít radost

23.09.2013 15:39

Senátor Vladimír Dryml se prý nechce ztotožnit s amatérskou politikou Strany práv občanů – zemanovci. Proto na nedávné konferenci málem létaly facky. Podle něj v krajských organizacích SPOZ figurují černé duše a vedení o tom odmítá debatovat.

U Zemanovců se vylévá další špína. Prezident nebude mít radost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

„Předem bych rád popřel spekulace médií, že jsem pouze ukřivděný, protože mne SPOZ nenavrhnul na kandidátku do Poslanecké sněmovny. V současnosti jsem senátorem a zároveň také předsedou klubu SPOZ-KSČM-Severočech, funkce poslance je tedy vyloučená. Naopak jsem se krajskému vedení postavil, navzdory tomu, že mne hned vyloučili z kandidátky do Senátu v příštím roce,“ uvedl Vladimír Dryml ve svém tiskovém prohlášení.

„Stejně jako většina členů strany jsem ze současné situace ve SPOZ velmi rozčarovaný. Konkrétně u nás v kraji došlo k založení několika organizací za poslední rok, kde figurují černé duše. Já i další skuteční členové si myslíme, že to SPOZ prostě nemá zapotřebí,“ míní senátor.

Jenže se stížnostmi akorát narazil. „Současný krajský předseda Miroslav Matějka spolu s vedením s námi o tomto faktu odmítli debatovat. S takovou amatérskou politikou se ovšem ztotožnit nechceme, proto málem létaly na konferenci facky,“ vysvětluje.

Dryml straně dále vyčítá sestavování kandidátek – téměř všude jsou dosazeni nestraníci. „Konkrétně v Královéhradeckém kraji dokonce zpěvák Daniel Hůlka, nebo hasič Štěpán, který v minulém roce neúspěšně kandidoval do Senátu za KDU-ČSL. Představte si tu obrovskou skupinu lidí, kteří do strany vstoupili kvůli ideologii a důvěře k Miloši Zemanovi. Určitě není příjemné slyšet, že když dojde na volby, nejsou dost ‚kvalitní osobnosti‘, to je prostě kudla do zad,“ dodává.

Během dne si navíc na poměry ve straně stěžovala i místopředsedkyně Dita Portová, která poslala dopis přímo prezidentovi Miloši Zemanovi. "Dovolila jsem si Mirkovi Šloufovi poděkovat a byla jsem odsunuta na čtvrté místo kandidátky. Dovolila jsem si dbát na dodržování stanov, hájit práva našich členů a zmizela jsem z kandidátky úplně," píše mimo jiné žena, která byla vyškrtnuta z plzeňské kandidátky poté, co se postavila za Miroslava Šloufa coby „málem“ lídra v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …