U maďarských hranic bude zase pěkně horko. Směrem k nim táhne naštvaná masa uprchlíků

04.10.2016 15:15

Deník Právo informuje s odkazem na veřejnoprávní televizi M1 o tom, že se na cestu k maďarské hranici vydala masa migrantů. Běženci doufali, že maďarský premiér Viktor Orbán otevře po nedělním referendu hranice své země a vpustí uprchlíky dál do Evropy. Jenže se tak nestalo a lidé jsou podle všeho odhodláni dostat se dál takřka za každou cenu. Neváhají kvůli tomu držet i hladovku.

U maďarských hranic bude zase pěkně horko. Směrem k nim táhne naštvaná masa uprchlíků
Foto: Balazs Beli
Popisek: Migranti na maďarsko-chorvatské hranici

„Nechceme jídlo ani vodu, otevřete hranice“ a „Jsme lidé, ne zvířata“, hlásá na transparentech dav uprchlíků, který se podle maďarské televize vydal na cestu ze srbského hlavního města Bělehradu k maďarské hranici. „Jdeme do Maďarska. Chceme, aby otevřeli hranice,“ řekl televizi M1 muž z Pákistánu. České čtenáře o tom informoval deník Právo.

Běženci jsou podle všeho frustrovaní a své poslední naděje upírali k myšlence, že maďarský premiér Viktor Orbán umožní zbídačeným stovkám migrantů průchod přes maďarské území. Nestalo se tak a přibližně 300 migrantů se rozhodlo, že i tak zkusí štěstí. Mají před sebou 200 kilometrů pochodu, na kterém na ně dohlížejí srbští policisté. Nelze vyloučit, že na trase nasednou také na vlak a tuto vzdálenost překonají relativně bez nesnází.

Balkánská cesta už je dlouho uzavřená plotem na srbsko-maďarské hranici, přes nějž maďarské úřady pouští maximálně 30 běženců denně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…