U nás se krčí v koutku sněmovny! Advokátka o šiřitelích dobra

04.06.2020 8:54

Advokátka Monika Čírtková na sebe, jak se říká, práskla, že jí vůbec nevadí šiřitelé jediného přijatelného dobra a multikulturních hodnot. Většinou se totiž stane přesný opak toho, oč usilovali. Jen jedna věc ji prý mrzí. Týká se Grety Thunbergové.

U nás se krčí v koutku sněmovny! Advokátka o šiřitelích dobra
Foto: Archiv Moniky Čírtkové
Popisek: Advokátka Monika Čírtková

Monika Čírtková se rozepsala o hlasatelích dobra. Někdejší předseda Senátu Jaroslav Kubera jim říkával „dobroseři“. Řada lidí jim nemůže přijít na jméno, ale Čírtkové prý nevadí, protože své záměry prosazují takovým způsobem, že většinou dosáhnou pravého opaku.

Anketa

Hrozí v Evropě podobné nepokoje jako v USA?

89%
11%
hlasovalo: 10410 lidí

Stačí si prý vzpomenout, jak urputně usilovali o to, aby se Donald Trump nestal prezidentem. A kdo sedí v Bílém domě už čtvrtý rok? Donald Trump. Advokátka navíc věří, že bude zvolen i podruhé, protože opozice není podle jejího názoru schopna nabídnout dostatečně silného protikandidáta.

Šiřitelé toho jediného správného dobra varovali před odchodem Velké Británie z EU a co se nestalo? Ostrovní království evropské společnství opustilo. A Britové si ještě za premiéra zvolili Borise Johnsona.

„Když jsem před dvaceti lety studovala, musela jsem své odjakživa výrazně euroskeptické postoje vysvětlovat a obhajovat - působily značně exoticky. A dnes? Mladí svazáci musí rozpačitě hájit, co je na té Unii vlastně pozitivního, přičemž obvykle nemohou na nic přijít. Být euroskeptikem a odpůrcem eura je totiž normální. Díky všem nekritickým eurohujerům, hodně jste mi pomohli,“ poděkovala Čírtková v textu uveřejněném na sociální síti Facebook.

Jedna věci jí ale přijde přece jen líto. Téma ochrany životního prostředí považuje za hodně důležité a obává se, že aktivisté typu Grety Thunbergové ho pošlapali tak, že je složité věnovat se mu seriózně.

„U nás se zastánci všech těch moderních hodnot krčí někde v koutku sněmovny a naříkají, že za všechno mohou nepřátelští agenti. Jenže nemohou. Lidé prostě cítí, odkud tenhle vítr vane, a chtějí před ním svou vlastní střechu ochránit. K tomu poznání nejsou žádní agenti potřeba. Stačí pozorně naslouchat hlasatelům dobra,“ konstatovala Čírtková.

Advokátka Monika Čírtková promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…