USA vrací úder: Na Floridě je zadržován ruský občan. Zde je důvod

05.01.2019 18:08

Na začátku tohoto týdne ruská tajná služba FSB oznámila, že v Moskvě zadržela občana Spojených států, kterého podezírá ze špionáže. Spojené státy obratem vrátily úder. Agentura Reuters s odvoláním na informaci Ruské federace oznámila, že FBI zadržela ruského občana.

USA vrací úder: Na Floridě je zadržován ruský občan. Zde je důvod
Foto: Israel National News
Popisek: Vlajky USA a Ruské federace

Krátce poté, co ruská tajná služba FSB oznámila, že v Moskvě zadržela někdejšího příslušníka amerického námořnictva Paula Whelana, který je podezřelý ze špionáže, prý agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) zadrželi ruského občana Dmitrije Makarenka, kterého teď drží kdesi na Floridě. Zadržen byl 29. prosince.

Whelanova rodina tvrdí, že Paul Whelan, zadržený 28. prosince, rozhodně žádným špionem není. Whelan má i britský pas a britská strana varovala Ruskou federaci, že není správné zneužívat obyčejné lidi k podobným špionážním hrám.

Whelan je momentálně ve vazbě a podle dostupných informací nemá ani dostatek osobních hygienických potřeb včetně toaletního papíru.

Makarenko, narozený v roce 1978, byl zadržen na ostrově Saipan, kam přiletěl se svou manželkou a dětmi. Ruská strana tvrdí, že FBI zadržela ruského občana ještě na letišti a brzy ho převezla na Floridu.

Makarenko byl v roce 2017 americkými úřady obviněn z toho, že spolu s jedním svým komplicem Vladimirem Nevidomym vyvážel z USA do Ruska mimo jiné přístroje pro noční vidění, přičemž tak činil bez souhlasu americké strany, což je nelegální. Nevidomyj byl v červnu 2018 odsouzen ke 26 měsícům odnětí svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…