Udavači, StBáci, politruci... KSČM zmizí v propadlišti dějin, píše vůdce studentů

09.09.2013 7:06

Protikomunistický aktivista a mluvčí studentů protestujících proti koalici v Jihočeském kraji Šimon Heller vysvětluje, jak je možné, že dvacet let po revoluci jsou komunisté znovu na vzestupu. Věří ale, že pokud jim voliči ještě stejně dlouhou dobu nedají šanci ve volbách, komunismus v Česku zmizí v propadlišti dějin.

Udavači, StBáci, politruci... KSČM zmizí v propadlišti dějin, píše vůdce studentů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Třešně, symbol KSČM

Šimon Heller, který aktivně bojoval proti krajské koalici s komunisty v jižních Čechách, vysvětluje, proč realita po revoluci nebyla tak příznivá, jak si mnozí mysleli. Euforie, že sametem se všechno zlepší a bude dobře, bohužel postupně vyhasla.

Je třeba si prý ale uvědomit, že sametová revoluce proběhla v Československu, které mělo v té době asi dva miliony lidí ve straně, na počet obyvatel dokonce nejvíce na světě. Samotnou revolucí sice byl změněn režim, ale ony dva miliony komunistů nezmizely. "Často se rozběhli do různých politických stran a nemálo jich zůstalo v dceřiné KSČM. Převážně ti skalní. Udavači, StBáci, politruci. Stačí se dnes podívat na jejich kandidátky," píše Heller na blogu Aktuálně.cz.

Zmizí komunismus z Česka?

Kdo čekal, že se s režimem změní i morálka našeho státu, musel tak prý být na omylu. Heller ale neztrácí naději. 40 let, doba, po kterou Mojžíš putoval s Izraelity v poušti, má podle aktivisty svůj význam. Přibližně tak dlouho totiž trvá obměna jedné generace.

"My máme dnes za sebou 24 let a komunisté jsou zde opět na vzestupu. Jsem přesvědčen, že pokud jim u voleb ještě alespoň 20 let nedovolíme návrat, skončí český komunismus v propadlišti dějin," věří Heller. V opačném případě prý ale hrozí posílení jejich pozic, což se už děje na krajských úrovních. "Komunisté jasně v minulosti ukázali, že jim stačí vyhrát pouze jedny volby a zbytek si zařídí sami," uzavírá jihočeský protikomunistický aktivista.

reklama

autor: adr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …