Udělají vám ze života peklo a ještě na vás pošlou těžkooděnce, stěžovala si dáma a Facebook jí to smazal. Věci se ale ujal Klaus mladší...

02.09.2018 16:51

Poslanec Václav Klaus mladší vyrazil do boje za svobodu slova na sociálních sítích. Pokud budeme tolerovat mazání statusů či skupin, k jakému v poslední době dochází poměrně často, jednoho dne se probudíme v totalitě, jak popsal v románu 1984 George Orwell.

Udělají vám ze života peklo a ještě na vás pošlou těžkooděnce, stěžovala si dáma a Facebook jí to smazal. Věci se ale ujal Klaus mladší...
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

„Sdílel jsem ráno status paní Lázňovské. Tak jí to celé zablokovali. O protestujících občanech píší a vysílají jako o fašistech. Autorka je přitom, pokud se nepletu, Židovka – ta bude zvlášť nebezpečná nacistka. Je čas svobodu vyjadřování názorů na sítích řešit legislativně. Jinak tu máme za chvíli Orwellovo 1984,“ varoval Klaus mladší.

A čím byl zmíněný status tak nebezpečný? Varoval před propagandou. Lidé, kteří podlehnou propagandistickým řečem o tom, že uprchlíkům je třeba pomáhat, se také mohou dočkat toho, že uprchlíci dorazí do města a zaútočí na místní obyvatele. Okrádají je, znásilňují je a vraždí. A když se proti tomu místní obyvatelé ohradí, jsou označeni za rasisty. A nejen to. Jejich vlastní politici proti svým voličům nasadí vodní děla. Těmito slovy popsala paní Lázňovská situaci v Saské Kamenici (Chemnitz). Dlužno dodat, že uprchlíky označila také za „kobylky“, které vás vyžerou.

Nakonec obyvatele Saské Kamenice požádal, aby se dál drželi, protože na ulicích svěho města bojují údajně i za Česko.  

Saskou Kamenicí už několik dní otřásají nepokoje. Minulý týden tu pravděpodobně dva migranti ubodali Němce. Rozzlobení obyvatelé Chemnitzu vyrazili do ulic. Protestovali, ale také v ulicích honili své neněmecky vypadající spoluobčany. Policie tehdy doznala, že podcenila rozsah protestů. Tuto chybu už nechtěla opakovat, takže na další nahlášené demonstrace odpůrců migrace, ale také na demonstrace proti xenofobii a rasismu policie nasadila strážníky na koních i vodní děla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …