Úder Jourové: Neberete ohled na virovou krizi. Přestaňte utrácet peníze za politický aktivismus, sežeňte je pro potřebné v Česku!

29.03.2020 10:40

Publicista Alexandr Vojta přichází s druhým otevřeným dopisem. V prvním se obrátil na vládu Andreje Babiše (ANO) a navrhl jí, kde najít peníze na řešení koronavirové krize. Další dopis adresuje místopředsedkyni Evropské komise pro hodnoty a transparentnost Věře Jourové – v něm navrhuje, aby „místo podporování agendy takzvaného boje proti dezinformacím a s tím spojeného financování ... místo utrácení peněz za politický aktivismus raději maximálně usilovala o zajištění dostatku finančních prostředků pro potřebné v České republice“.

Úder Jourové: Neberete ohled na virovou krizi. Přestaňte utrácet peníze za politický aktivismus, sežeňte je pro potřebné v Česku!
Foto: TV Prima
Popisek: Věra Jourová hostem Partie na TV Prima

Eurokomisařka Jourová v týdnu oznámila další krok Evropské komise v souvislosti s bojem proti dezinformacím. Oznámila, že Evropská komise pošle přes pět milionů eur na podporu „nezávislých médií“.

Právě tato částka by se však podle Vojty dala využít na potřebnější účely. Proto Jourové posílá otevřený dopis, kde jí radí, jak tyto peníze využít nejlépe.

„Dovoluji požádat, abyste prosím v EP místo podporování agendy takzvaného boje proti dezinformacím a s tím spojeného financování, kdy jste aktuálně přislíbila částku přes 5 milionů EUR a hovořila jste, že je to jen začátek, zvážila zásadní obrat takové politiky a místo utrácení peněz za politický aktivismus raději maximálně usilovala o zajištění dostatku finančních prostředků pro potřebné v České republice,“ píše Jourové ve svém otevřeném dopise.

Následně dodal, že je šokován její politikou. „Vůbec nebere ohled na virovou i rostoucí ekonomickou krizi, ale doufám, že jste schopná sebereflexe a své rozhodnutí ochotná revidovat,“ vyčetl publicista političce.

V sobotu se Vojta se obrátil na vládu Andreje Babiše (ANO) a navrhl, kde najít peníze na řešení koronavirové krize. Měla by prý peníze sebrat těm neziskovým organizacím, které se zabývají politickým aktivismem, a rozdat je lidem.

Více jsme psali ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…