Ukrajina: Americký novinář přichází se závažným obviněním Západu, které prý dokazuje mnohé

03.09.2014 10:27 | Zprávy

Známý americký investigativec Robet Parry ve svém obsáhlém textu přichází se zajímavými informacemi. Ty napovídají tomu, že konflikt na Ukrajině Západ dlouhodobě plánoval, aby mohl odstavit ruského prezidenta Vladimira Putina od moci.

Ukrajina: Americký novinář přichází se závažným obviněním Západu, které prý dokazuje mnohé
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

„Pokud by vás zajímalo, jak by svět mohla zasáhnout třetí světová válka, podívejte se na to šílenství, které produkují američtí politici a média, když přijde řeč na Ukrajinu. Jejich vybájený příběh o dobru a zlu však není dlouhodobě udržitelný. Klíčová lež Washingtonu praví, že ruský prezident Putin vyvolal krizi na Ukrajině, aby mohl v rámci svého ďábelského plánu opět obnovit Sovětský svaz. A to včetně připojení Estonska a dalších pobaltských států. Ačkoli k tomuto scénáři neexistuje sebemenší důkaz, `chytří lidé` z Washingtonu vědí, že to tak je,“ konstatuje Parry.

„Přitom celou současnou krizi podle Parryho vyprovokovala Evropská unie, která pro Ukrajinu připravila dohodu o přidružení. A mezitím američtí neokonzervativci spřádali plány, jak prostřednitvím Ukrajiny podkopat Putinovu autoritu uvnitř Ruska. O tomto plánu jako první promluvil prezident Národní nadace pro demokracii (která je financována Kongresem) Carl Gershman přibližně před rokem. Ve svém komentáři publikovaném v deníku The Washington Post se nechal slyšet, že Ukrajinu by bylo dobré využít ke svržení Putina. Konkrétně Gershman napsal, že přijetí Ukrajiny do Evropy urychlí zánik ideologie imperialismu reprezentovanou Putinem. I Rusové si budou muset vybrat a Putin se může ocitnout na straně poražených nejenom v blízkém zahraničí, ale také v samotném Rusku," napsal Gershman otevřeně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…