Ukrajina bude mít čtvrtmilionovou armádu

21.01.2015 13:28

V nadcházejícím období má dojít k početnímu nárůstu ukrajinských ozbrojených sil o 68 tisíc. Celkový početní stav ukrajinských ozbrojených sil tak dosáhne 250 tisíc. Podle agentury Reuters to řekl premiér Arsenij Jaceňuk, podle něhož je návrh příslušného zákona už připraven.

Ukrajina bude mít čtvrtmilionovou armádu
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Předseda vlády o hotové předloze příslušného normativního aktu informoval na zasedání svého kabinetu v Kyjevě. Upřesnil přitom, že z plánovaného početního stavu bude vojáků 204.000.

Jaceňuk o připraveném zákonu informoval v okamžiku, kdy jsou z východní Ukrajiny hlášeny nové intenzivní střety mezi vládními silami a proruskými vzbouřenci.

Kyjev spolu se Západem tvrdí, že povstalce vojensky podporuje Moskva. V úterý ukrajinská armáda oznámila, že její jednotky byly u Luhanska napadeny pravidelnými oddíly ruské armády. Ruská vláda ale rozhodně popírá, že by ukrajinští separatisté měli její vojenskou podporu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…