Ukrajina obviňuje Rusko: Střílíte na nás přes hranici

20.07.2014 7:58

Ukrajinský ministr zahraničí Pavlo Klimkin dnes obvinil Rusko z vojenské agrese, které se mělo dopustit ostřelováním ukrajinského území. Podle informací ukrajinské armády pálily dnes baterie umístěné na ruské straně hranic proti ukrajinským cílům z raketometů Grad a minometů.

Ukrajina obviňuje Rusko: Střílíte na nás přes hranici
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Nastupující prezident Petro Porošenko děkuje lidu

Klimkin na tiskové konferenci v Kyjevě prohlásil, že podle mezinárodního práva a Charty OSN je střelba na území cizího státu agresí. Na jaké cíle ruská palba mířila a zda způsobila nějaké škody, ukrajinský ministr novinářům nesdělil.

Ruské baterie byly podle ukrajinských armádních zdrojů rozmístěné u pohraniční obce Novaja Naděžda v ruské Rostovské oblasti. Místo je vzdáleno asi 30 kilometrů východně od města Torez, do jehož blízkosti se ve čtvrtek po zásahu raketou zřítil malajsijský dopravní letoun.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…