Ukrajina slavila Den pěchoty. Zelenskyj předal vyznamenání

07.05.2023 8:38 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil u příležitosti oslav Dne pěchoty ukrajinské armády. Prozradil také, že hovořil se zástupci amerického státu Utah a pár slov věnoval také korunovaci Karla III. a jeho choti.

Ukrajina slavila Den pěchoty. Zelenskyj předal vyznamenání
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina oslavila 6. května Den pěchoty a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval všem příslušníkům tohoto typu vojska za obrovské množství práce, kterou odvádějí při obraně vlasti. Řadě z nich prý předal vyznamenání.

„Dnes jsem předal Řád zlaté hvězdy rodině našeho hrdiny, kapitána Valerije Hliebova. Zahynul v boji. Byl velitelem motorizované pěší roty motorizovaného pěšího praporu 93. samostatné mechanizované brigády ‚Cholodnyj Jar‘,“ prozradil Zelenskyj.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30018 lidí
V tentýž den se prý podařilo dostat z ruského zajetí 45 vojáků, z toho 3 vojačky. „Musíme vrátit a vrátíme všechny naše lidi z ruského zajetí! Jsem vděčný našemu týmu, který se podílí na výměnách,“ uvedl Zelenskyj.

Pár slov věnoval také hovorům s představiteli státu Utah, jednomu ze států USA. Zelenskyj se zástupci tohoto státu debatoval o další pomoci Ukrajině.

„A ještě jedna věc. Dnes premiér Ukrajiny a první dáma Ukrajiny reprezentují naši zemi ve Velké Británii, kde se konala korunovace krále Karla III. a královny Camilly. Jménem celého ukrajinského lidu blahopřeji Jejich Veličenstvům, skutečným přátelům Ukrajiny, k této historické události, která zahajuje novou éru britské monarchie. Přeji králi Karlu III. mnoho let úspěšné vlády a lidu Spojeného království - prosperitu a společná vítězství s námi. Bylo mi ctí osobně se setkat s Jeho Veličenstvem v Londýně, vzpomínám na náš rozhovor, vzpomínám na upřímné pohnutí k Ukrajině a Ukrajincům. A děkuji za Vaši podporu! Děkuji všem Britům! Děkuji každému, kdo pomáhá chránit život a svobodu! Sláva všem našim bojovníkům, kteří jsou nyní v boji! Sláva našemu krásnému lidu! Sláva Ukrajině!“ rozloučil se.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

fašismus jej jako rakovina, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečeněk , 07.05.2023 13:50:59
určitě tam pochodovali i veteráni SS, vrahové dětí z donbasu, vláli hákové kříže, podobizny hitlera, bandery

|  7 |  0

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…