Ukrajinci sestřelili ruský bombardér Su-24. Rusové pátrají po posádce

05.12.2023 21:30 | Monitoring

V úterý večer sestřelili ukrajinští protiletadloví střelci nad Černým mořem ruský bombardér Su-24M. Bombardér, který se pokoušel o raketový a bombový úder na jižní oblast Oděsy, spadl poblíž Hadího ostrova, uvedl na sociální síti velitel ukrajinského letectva. Do pátrání po posádce sestřeleného bombardéru je v současné době zapojen ruský pátrací a záchranný letoun An-26.

Ukrajinci sestřelili ruský bombardér Su-24. Rusové pátrají po posádce
Foto: X
Popisek: Ruský bombardér Su-24M

Sestřelení ruského bombardéru Su-24M je významným úderem ruské agresi v regionu. Incident rovněž znamená podstatné doplnění bojových ztrát Ruska na Ukrajině.

Zprávu sdělil prostřednictvím příspěvku na Facebooku plukovník Jurij Ignat, mluvčí velení vzdušných sil Ozbrojených sil Ukrajiny. 

O zničení ruského bombardéru Su-24M u Hadího ostrova, který se pod krytím stíhačky Su-30SM pokusil zahájit raketový útok na jih Oděsy, informoval také velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Na svém telegramu oznámil, že ukrajinská protiletadlová jednotka díky úspěšné operaci vzdušného velitelství Jih poslala „ruský sušák za ruskou válečnou lodí“.

Následně dodal, že se zřejmě „z křižníku Moskva brzy stane letadlová loď“. Křižník Moskva byla vlajková loď ruské Černomořské flotily, na kterou se ukrajinské armádě v dubnu podařilo zaútočit a potopit ji.

V Černém moři probíhá pátrání po ruských pilotech ze sestřeleného bombardéru Su-24M. Na místě je ruský pátrací a záchranný letoun An-26, který pátrá po stopách posádky. Průběh operace je bedlivě sledován a svět čeká na další aktuální informace.

Od 24. února 2022 do 5. prosince 2023 dosáhly celkové bojové ztráty Ruska na Ukrajině přibližně 333 840 vojáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 06.12.2023 6:52:56
V zásadě se děje následující: Radary NATO za hranicemi monitorují oblast Černého moře a Ukrajiny. Proto může být ukrajinská PVO vypnutá a zapne se jen na ten okamžik, kdy dostane informace od PVO NATO, kterou Rusové nemohou zničit, a vystřelí a opět se vypne. Pokud by NATO nedělalo Ukrajině tento zákeřný servis, byla by ukrajinská PVO dávno zlikvidovaná.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…