Ukrajinci zastřelili svého vyjednávače. Byl to zrádce, tvrdí Kyjev

05.03.2022 19:20

Prvního vyjednávání mezi Ruskem a Ukrajinou, které se uskutečnilo minulý týden na bělorusko-ukrajinských hranicích, se podle všeho za ukrajinskou stranu účastnil zrádce. V současné době je již po smrti, zastřelila ho při zásahu bezpečnostní služba Ukrajiny. Píší o tom iDnes.cz i Novinky.cz.

Ukrajinci zastřelili svého vyjednávače. Byl to zrádce, tvrdí Kyjev
Foto: Repro min. obrany Ukrajiny
Popisek: Zničená ruská technika

Jedny zdroje tvrdí, že ukrajinský vyjednavač Denis Kirejev byl údajně zastřelen v běloruském městě Homel, další pak, že se tak stalo v centru Kyjeva. O jeho úmrtí informoval například zpravodajský server ZN.UA s tím, že ho zastřelila Bezpečnostní služba Ukrajiny při zatýkání.

Finančník Kirejev byl sice členem delegace za Ukrajinu, služba však měla podle všeho důkazy, že se dopustil zrady – zejména mělo jít o nahrávky telefonních hovorů. Kirejev měl mimo jiné volný přístup do kanceláře předsedy Bezpečnostní služby Ukrajiny Ivana Bakanova či náčelníka hlavní správy rozvědky ukrajinského ministerstva obrany Kirilla Budanova. Jak se stal součástí ukrajinské delegace pro vyjednávání s ruskou stranou, není z dostupných zdrojů zřejmé.

Zastřelení Kirejeva potvrdil například také ukrajinský poslanec Oleksij Hončarenko, Kirejev byl dle jeho slov podezřelý z velezrady.

Rozhovory mezi Ukrajinou a Ruskem pokračovaly pak i kolem druhým, kde již Kirejev chyběl. Třetí kolo má být v pondělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…