Ukrajinská armáda prý dokončila obklíčení Horlivky

18.08.2014 11:30

Ukrajinská armáda v noci dokončila obklíčení důležitého železničního uzlu Horlivka a blokuje povstalce ve městech Ilovajsk a Alčevsk. Oznámilo to v Kyjevě velení protipovstalecké operace. Vzbouřenci údajně vůbec poprvé nasadili mohutné raketomety Uragan, jimiž zaútočili na obec Novokaterynivka jihovýchodně od Doněcku. Údaje o obětech zprávy ukrajinského velení neobsahují.

Ukrajinská armáda prý dokončila obklíčení Horlivky
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Tvrdé boje podle Kyjeva pokračují u Luhansku, který armádní jednotky minulý týden obklíčily. Bojové operace se soustřeďují do okolí obce Stanycja Luhanska severovýchodně od města. U Doněcku se bojuje v trojúhelníku mezi městy Jenakijeve, Šachtarsk a Charcyzk, zejména u obce Nyžňa Krynka.

Informace ukrajinské armády a povstalců se rozcházejí

Podle serveru Cenzor napadli dnes u obce Chrjaščuvate na předměstí Luhansku povstalci palbou z minometů a raketometů Grad kolonu ukrajinské armády, která z nebezpečného regionu odvážela uprchlíky. Útok si údajně vyžádal mnoho obětí, někteří lidé shořeli přímo na korbách vozidel. Informaci, stejně jako většinu zpráv o bojových operacích, nelze potvrdit z nezávislého zdroje.

Povstalecké zprávy z bojišť informace ukrajinského velení vyvracejí. U Ilovajsku údajně vzbouřenci zničili čtyři armádní tanky a několik zásobovacích vozidel. Šest tanků bylo prý vyřazeno u obce Novosvitlivka na silnici mezi Luhanskem a ruskou hranicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…