Umělci, příznivci Zemana i lidé, kteří budou volat „Vašku Havle, vrať se“. Toť letošní 17. listopad

14.11.2016 7:47

Již dvacet tři shromáždění eviduje pražský magistrát na den státního svátku 17. listopadu. Jak hodnotí MF Dnes, vyberou si lidé všech názorů.

Umělci, příznivci Zemana i lidé, kteří budou volat „Vašku Havle, vrať se“. Toť letošní 17. listopad
Foto: David Daniel
Popisek: Výročí 17. listopadu v Brně

Připravena je tak například akce „Na podporu Miloše Zemana a podporu vlastenců“, která se uskuteční od osmi ráno v Letenských sadech, náměstí Jana Palacha pak zabírá shromáždění „Hrozba islamizace“ Bloku proti islámu. Náměstí Václava Havla pak obsadí happening s názvem „Vašku, vrať se“. 

Chybět nebude ani průvod masek sdružení Sametové posvícení, jehož mottem je „A co si v sobě krmíš ty“. Jak uvádí organizátorka Olga Cieslarová, jde o populismus. Dokonce vyrábí i masku nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Nebudou však scházet ani jiné masky politiků či téma českého příklonu k Číně. „Čínské investice jsou chiméra, servilita některých českých politiků je přehnaná a zdá se, že jsou připraveni odkývat vše, co si Komunistická strana Číny zamane,“ uvedl jeden z akademiků.

Své setkání připravilo také hnutí Greenpeace. „Tématem je budoucnost bez uhlí,“ řekl Lukáš Hrábek s tím, že budou součástí právě Sametového posvícení.

Magistrát však také jednu akci zrušil – a to průvod „Nezapomínáme“, který organizoval aktivista Jan Cemper ze Strany zelených. Zákaz však zrušil soud.

Opomenout však rozhodně nemůžeme ani pietní akt před Hlávkovou kolejí či setkání na Albertově organizované studenty. V 19:30 se pak Václavské náměstí rozdrnčí budíky. Symbolický akt s názvem „Občanský budíček“ má probudit českou společnost. Na Koncertě pro budoucnost pak vystoupí Michal Pavlíček, Laura a její tygři, Vypsaná fiXa a Jaroslav Hutka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…