Umělci v předvolebních kampaních. Podívejte se, kolik vydělali Dejdar či Renč

02.12.2017 8:31

Dnešní deník MF Dnes přináší informaci o tom, na kolik politické strany vyšlo angažování populárních osobností před sněmovními volbami. ODS pomáhal herec Martin Dejdar, lidovci ještě spolu se STANem spolupracovali na klipu s režisérem Filipem Renčem.

Umělci v předvolebních kampaních. Podívejte se, kolik vydělali Dejdar či Renč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Dejdar

Martin Dejdar se v rámci předvolebního angažmá snažil napříč republikou více přiblížit na společných talk show předsedu ODS Petra Fialu. „Náklady činily 690 tisíc korun,“ uvedla k tomu pro MF Dnes mluvčí ODS Jana Havelková. 

Režisér Filip Renč natočil pro změnu předvolební klip ještě společné dvoukoalici STAN a KDU-ČSL. Platili jej nakonec jen lidovci, a to částkou půl milionu korun.

Nejen Renč a Dejdar však kasírovali za volby. Piráti za svůj výsledek odměnili marketingového experta Jakuba Horáka, který mimo jiné stál za nápadem karikatury vyzdobeného autobusu. Podle mluvčí Pirátů dostal Horák za úvodní analýzu a přípravu strategie 240 tisíc korun plus za každý pirátský poslanecký mandát 36 tisíc korun.

Sdílná ohledně odměny za „svou tvář“, herce Petra Čtvrtníčka, není TOP 09. „Přesnou částku nebudeme zveřejňovat,“ podotkl mluvčí TOP 09 Jakub Hnát s tím, že Čtvrtníčkova odměna činila zhruba 30 procent obvyklého honoráře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…