Umělec Mertlík se směje na Reflexu: Putin přepral medvěda, a teď i koronu

30.03.2020 22:52

Producent, scenárista, herec a moderátor Vladimír Mertlík ve svém pravidelném komentáři na serveru Reflex.cz glosuje dění kolem koronavirové infekce u nás i v zahraničí. „Putin přepral medvěda a teď i koronavirus. Mynář už není darebák,“ píše s tím, že dotace z EU v době krize nás zavedou do spáru George Sorose. Stranou nezůstala ani přestřelka ministra vnitra a ministra zdravotnictví kvůli zajištění respirátorů do domovů pro seniory.

Umělec Mertlík se směje na Reflexu: Putin přepral medvěda, a teď i koronu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin při projevu o stavu země

„Nikým nezvolení bruselští byrokraté na zasedání Evropského parlamentu jasnou většinou schválili nařízení, která mají členským státům EU či jejich firmám údajně pomoci v boji s COVID-19 a jeho ekonomickými následky. Pod touto záminkou EU pošle Česku dotaci 32,6 miliardy Kč, jimiž chce naši zemi – dosud bojující v přední linii o záchranu své samostatnosti – zavléci do spárů George Sorose a jeho nohsledů,“ zahájil Mertlík svůj komentář.

„Vláda již jasně deklarovala svou ochotu se obětovat v úsilí, komu tyto peníze rozdělit, aby nenaplnily svůj korupční potenciál. A na to se napijeme!“ doplnil.

Zaměřil se i na hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou, která obvinila podle velvyslance v ČR Christophera Isranga falešně Německo, že zadrželo ochranné pomůcky pro Středočeský kraj.

Rusko podle Mertlíka získalo další prvenství, protože na rozdíl od hroutící se Evropy je tam situace s COVID-19 v pohodě. „Pravda, měřítka má Rusko jiná, kam se to hrabe na rudý teror s cca dvěma miliony mrtvol a ukrajinský hladomor se třemi miliony mrtvých a běžným kanibalismem. Kreml dokázal ubránit Rusko před COVID-19, který – jak známo – přišel ze Západu, stejně jako před lety mandelinka bramborová!“ pokračuje Mertlík.

Reaguje také na Putinovu nedávnou návštěvu nemonice v Komunarce, kam přijel ve skafandru, s maskou za pacienty s koronavirem. „Putinova návštěva v nemocnici je důkazem, že po nalezení starověkých amfor při potápění, navedení jeřábů paraglidingem na cestu do Afriky, přeprání medvěda a jízdě na tygrovi se teď Putin chystá položit na lopatky koronavirus a dát mu válečky. Má náš prezident Zeman co dohánět!“ doplnil.

Následně se zaměřil na hradního kancléře Vratislava Mynáře, který ocenil výsledky cesty do Číny se slovy: „Byli jsme s Nejedlým a Tvrdíkem za blázny, hazardéry a darebáky… ale zůstali jsme ve hře!“ „Kéž by se to povedlo v případě všech tří i na domácí scéně,“ poznamenal Mertlík.

Okomentoval i hádku ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha kvůli tomu, kolik roušek měl kam a kdo dodat. „Babiš nechal iniciativu na domácí frontě druholigovým borcům. Po zajišťovacím prezidentském projevu k lidu a Bohu zamířil vzápětí na tweetu výš – v souladu s myšlenkou, že stropem je jen nebe – dokonce mnohem výš! Po zvolení Trumpa se Zeman zmohl jen na trapný pokus vplížit se do pozadí pána světa zmínkou, že je zván například Velebou českým Trumpem, že zná Donaldovu odpůrkyni Zelníčkovou a že paní Zemanová je taky Ivanka. Přesto se nedostal ani za kruhový svěrač,“ dodal ve svém komentáři.

To Andrej Babiš volí jinou sebevědomou taktiku: „Nabízí Trumpovi řešení průšvihu – českou cestu v boji proti koronaviru. Zpozornět by měli kandidáti na prezidenta zdejší gubernie. Andrej Babiš totiž, stejně jako Spojenci v Normandii v červnu 1944, otevřel druhou frontu, konec srandy. Zatím bojuje o udržení získaného předmostí, ale bude pro ně hůř, pokud se to Babišově 101. výsadkové divizi podaří a za cílem si půjde. Je chybou, že jeho protivníci neberou Babišovo vylodění na pláži Hradčany vážně,“ uzavírá Mertlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…