Úmrtí skandálního jména spojeného s ČSSD. Oč jde?

23.03.2017 15:00

Ve věku 64 let zemřel Ivan Lhotský. Věřitel sociální demokracie. Stalo se tak osmnáct let po vražedném útoku na jeho osobu. Ačkoli politicky motivovanou střelbu přežil, měl doživotní následky. O jeho životě píše server Neovlivní.cz.

Úmrtí skandálního jména spojeného s ČSSD. Oč jde?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

O smrti Lhotského se dosud nepsalo, i když podle serveru Neovlivní.cz zemřel již loni. Podle známého rodiny smrt neměla přímou souvislost se střelbou. „Ale je jasné, že se to na celkovém zdravotním stavu podepsalo,“ uvedl. 
 
A co že se před osmnácti lety stalo? Najatý vrah si na Lhotského počíhal v panelovém domě, kde bydlel. Nejprve spustil alarm u jeho auta, čímž Lhotského krátce po jedenácté večer vylákal z bytu. Z pistole s tlumičem mu pak zamířil na hlavu a na hrudník. Podle vyšetřovatelů útok na Lhotského souvisel s desítkami milionů korun, které přes jeho firmu TIA proudily do sociální demokracie. 
 
„Partajní finance tehdy měla v ČSSD na starost dvojice Ivo Svoboda a Barbora Snopková, která proslula svými kreativními a hodně divokými metodami. Aby zamaskovali původ peněz pro Lidový dům, nechávali je protéct hned několika spřízněnými firmami a deklarovali je jako půjčky,“ poznamenal server Neovlivní.cz s tím, že v roce 1999 Lhotský uvedl, že je do celého řetězce zapojený. Jeden z detektivů pak uvedl, že Lhotský měl dostat nabídku, aby smlouvy k penězům ČSSD prodal za 20 milionů. To však odmítl. Podle policie pak střelba souvisela právě s tímto. 
 
Původní text ZDE
 
Kriminalisté podle serveru Neovlivní.cz považovali za organizátora vraždy kmotra podsvětí Františka Mrázka, nikdy mu to však neprokázali. Podle detektiva měla Lhotského vražda zabránit tehdejšímu ministrovi financí Svobodovi provést zamýšlené změny ve vedení České spořitelny, které Mrázek dlužil velké peníze. 
 
Na základě tohoto případu se pak začalo hovořit o financování ČSSD, která podle všeho měla podvádět se svým stranickým financováním.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…