Uniklo na veřejnost: Více než sto uprchlíků se v Británii pokusilo o sebevraždu

26.11.2016 17:04

Britský deník The Guardian přináší informace o tom, že v období od července do září tohoto roku se ve Velké Británii pokusilo o sebevraždu 109 uprchlíků zadržovaných v britských azylových táborech.

Uniklo na veřejnost: Více než sto uprchlíků se v Británii pokusilo o sebevraždu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Mezi uprchlíky, žijícími ve Velké Británii v azylových centrech, sílí zoufalství, od července do září tohoto roku přes 200 migrantů drželo hladovku. Někteří tak činili skutečně s úmyslem zemřít, jiní tak chtěli poukázat na špatné podmínky, v nichž jsou nuceni žít. V řečeném období bylo monitorováno na 649 lidí, u nichž existovalo podezření, že by se mohli o sebevraždu pokusit. Britské úřady tato data předaly novinářům, ale deník k tomu dodává, že úředníci tak činili velmi neochotně.

Někteří azylanti drží hladovku, protože o jejich osudu ještě nebylo rozhodnuto, jiní protestují proti zamítavému stanovisku v azylovém řízení. U několika uprchlíků držících hladovku bylo při zpětném prozkoumání jejich případu skutečně zjištěno, že mají právo na azyl.

Zaměstnanci ve všech střediscích mají za úkol uprchlíky pečlivě sledovat a pracovat s nimi, hovořit s nimi, pokud se rozhodnou nepřijímat jídlo nebo dokonce i vodu. Pracovníci jsou navíc školeni, aby poznali skrývané pokusy o sebepoškozování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…