Úplně největší režimní svinstvo, ukazuje Štěpánek z Trikolóry. Stopa vede k Rakušanovi do kachlíkárny

22.02.2022 21:22

Místopředseda Trikolóry Petr Štěpánek tvrdí, že se v Česku začíná ve velké míře objevovat totalitní myšlení ze strany vládnoucí garnitury. Uvádí to na příkladu Centra proti terorismu a hybridním hrozbám při Ministerstvu vnitra, které ve svých zprávách o ruské dezinformační kampani označuje i Štěpánkovy články.

Úplně největší režimní svinstvo, ukazuje Štěpánek z Trikolóry. Stopa vede k Rakušanovi do kachlíkárny
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Štěpánek ve svém komentáři na ParlamentníchListech.cz varuje před „kvazi cenzorským úřadem, který zcela nepřijatelným způsobem ohrožuje svobodu slova a volnou politickou soutěž.“ Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám se prezentuje jako odborné analytické pracoviště, které se zaměřuje na „oblast terorismu, útoků na měkké cíle nebo bezpečnostních aspektů migrace, extremismu, hromadných akcí, narušování veřejného pořádku a různé trestné činnosti či bezpečnostních aspektů dezinformačních kampaní se vztahem k vnitřní bezpečnosti státu“.

Skutečnost je ale podle něj zcela jiná, když úřad spíše působí nedemokraticky a totalitně proti vlastním občanům. „Je totiž naprosto nepřijatelné, aby v zemi, jež má ve své ústavě vepsanou svobodu slova, státní instituce šmírovala a následně ostouzela lidi, politické strany a svobodná média za to, že prezentují své názory. Zprávy, které centrum vydává, nelze chápat jinak než jako skryté výhrůžky. Víme o vás. Máme vaše seznamy. Až přijde čas, podáme si vás,“ je znechucený Štěpánek.

Štěpánkovi zejména vadí, že všichni obhájci konzervativních a národních hodnot jsou podle centra vážnou hrozbou, označovanou za pátou kolonu ruských zájmů. „Jenže naprostá většina lidí, médií a politických stran včetně mé domovské Trikolóry, kteří jsou ve zprávě centra zmiňováni, kritizuje vládu, Brusel či zelenou a migrační politiku proto, že je opravdu co kritizovat, nikoli proto, aby nadbíhali Rusku či Putinovi,“ štve Štěpánka a označuje toto uvažování za „úplně největší režimní svinstvo“.

Centrum proti terorismu Štěpánek připodobňuje k Federálnímu a Českému úřadu pro tisk a informace, které u nás měly na starosti cenzuru za dob totality. „Co to vypovídá o současném liberálnědemokratickém režimu, který už – jak vidno – není ani liberální, ani demokratický, snad ani netřeba dodávat. Evidentně už si není moc jistý v kramflecích, když se uchýlil ke zřízení této pochybné instituce,“ má jasno Štěpánek.

Jako obrovskou urážku bere Štěpánek fakt, že se v poslední zprávě centra objevily i některé jeho výroky a komentáře. „Bezmezně mě uráží, když centrum, jež tu údajně působí proto, aby bojovalo proti terorismu, ve své zprávě jako potenciální nebezpečí explicitně zmiňuje kupříkladu i můj lehce ironický článek ‚Vítězem je Brusel aneb Veselé volební historky‘. Přesně tohle totiž dělají totalitní režimy. Dovoluješ si mít na věci svůj vlastní, a ještě k tomu úplně jiný názor, než je ten jediný správný? Jsi nepřítel a potenciální terorista,“ opakuje rozčílený Štěpánek.

„Nezbývá mi než s plnou zodpovědností konstatovat, že na Ministerstvu vnitra opravdu pracují gauneři, manipulátoři, cenzoři a idioti. A prvním z nich je ministr vnitra Vít Rakušan. Sice není tím, kdo tuto totalitní, kvazi cenzorskou, antidemokratickou instituci zřídil, ale v současnosti už je to právě on, kdo za její činnost nese plnou odpovědnost,“ dodává Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…