Uprchlíci našli nový způsob, jak se dostat do Británie. Zde je děsivý příběh britských manželů

25.06.2017 10:33

Migranti z Francie našli nový způsob, jak se dostat do Británie. Vyhlídnou si auto britských občanů, kteří jsou ve Francii na dovolené. Donutí ho zastavit a ukradnou doklady k vozu včetně registrační značky, kterou pak využijí pro auto, v němž cestují uprchlíci. Okradení Britové byli v šoku nejen z toho, co udělali migranti, ale i z toho, jak se pak zachovala policie.

Uprchlíci našli nový způsob, jak se dostat do Británie. Zde je děsivý příběh britských manželů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Peter a Jill Stubbsovi zažili ve svých 57 letech něco děsivého. Když jeli přes Paříž, zastavil je gang migrantů. S pomocí tří jiných vozidel donutili britské občany zastavit a sebrali jim registrační značku. Nezajímali se ani o obsah kabelky, ačkoli v ní bylo pár set liber, ani o kameru. Zajímala je především registrační značka. Příběh sedmapadesátiletých manželů přinesl server britského deníku The Sun.

Když manželský pár přijel do Calais, dozvěděl se od hlídky před tunelem do Británie, že migranti se už dřív zajímali o registrační značky vozidel Britů. Migranti zaútočili na jejich vůz a prý jen zázrakem se ani jemu, ani jeho ženě nic nestalo. „Byli jsme opravdu otřesení, když jsme hraniční kontrole vysvětlovali, co se nám stalo, a dozvěděli jsme se, že se to poslední dobou děje běžně,“ prozradil deníku šokovaný Peter.

Stejný šok prý zažil, když zjistil, že se jeho případem nikdo nechce zabývat. „Pořád nemůžu uvěřit, že nám policie nepomohla. Vůbec nikdo nám nepomohl,“ rozčílil se Peter.

K incidentu se vyjádřil britský poslanec Charlie Elphicke, podle něhož případ manželů Stubbsových ukazuje, že britské občany je nutné víc chránit. Je třeba zajistit, aby se britští turisté nemuseli bát o své životy a svůj majetek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…