Uprchlíci, prostě vás potopíme. Řečtí pohraničníci vzbudili ruzruch

23.11.2015 14:26

Řecká pobřežní stráž má průšvih. Již podruhé ji totiž někdo zachytil na video, kterak se snaží potopit člun s uprchlíky. Jen proto, aby se vrátili zpátky do Turecka a Řecko se o ně tak nemuselo starat. Poté, co jeden z řeckých námořníků propíchl tyčí nafukovací člun, musela uprchlíky zachránit turecká loď. Informuje Daily Mail.

Uprchlíci, prostě vás potopíme. Řečtí pohraničníci vzbudili ruzruch
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Anketa

Líbilo se vám, jak si studenti, politici, rektoři a jiní občané 22. listopadu připomněli 17. listopad?

4%
92%
hlasovalo: 13111 lidí

Na nově zveřejněném videu, které 12. listopadu natočila posádka turecké lodě, je vidět, jak nafukovací člun s 58 uprchlíky v plovacích vestách směřuje k řecké lodi. U ní se však nesetkává s pochopením.

Na lodi lze vidět údajně řeckého námořníka, který tyčí popichuje nafukovací člun a snaží se jej přes protesty jeho pasažérů odtlačit od lodi. To se mu povedlo až na druhý pokus, jelikož člun několikrát propíchl.

Turecká posádka tak byla donucena zachránit topící se uprchlíky, jelikož řecká pobřežní stráž po úspěšném propíchnutí gumového člunu místo spěšně opustila. Uprchlíky nakonec dovezla do tureckého přístavního města Didim.

Celý text zde

Celá událost se údajně stala 12. listopadu kolem šesté hodiny ranní, nedaleko pobřeží od Didimu.

Turecká vláda zveřejnila video v pátek a poslala ho řeckým úřadům. Pobřežní stráž se však k incidentu, již druhému natočenému v pořadí, nijak prozatím nevyjádřila.

Podle tureckých Hurriyet Daily News řekl admirál Hakan Üstem svému protějšku, veliteli řecké pobřežní stráže Athanasiosovi Athanasopulosovi, aby se jeho tým „zdržel takovýchto činů“.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …