Uprchlické drama na Slovensku: Střelba a pět dětí v nemocnici

09.07.2016 16:58

Poblíž rakousko-slovenské hranice se v noci z pátku na sobotu odehrála tragická nehoda. Policie se v divoké honičce nedaleko Bratislavy snažila zastavit vůz s uprchlíky, kteří se snažili dostat dál do srdce Evropy. Při divoké jízdě, ve které byli policisté nuceni jet až 180 kilometrů v hodině, padly i varovné výstřely. Celá situace skončila velmi nešťastně. Sedm uprchlíků skončilo v nemocnici.

Uprchlické drama na Slovensku: Střelba a pět dětí v nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Server slovenského deníku Nový čas přinesl informaci o divoké honičce uprchlíků s policií, která se odehrála v noci z pátku na sobotu za Bratislavou. Sedm migrantů, kteří původně požádali o azyl v Maďarsku, zřejmě toužilo dostat se do bohatšího státu EU. Pro splnění svého snu neváhali riskovat ani život pěti malých dětí.

Když policie chtěla na hraničním přechodu Bratislava - Jarovce - Kitsee zkontrolovat posádku Volkswagenu Sharan, řidič prudce zrychlil a začal prchat. Padly varovné výstřely a pak policie začala vozidlo pronásledovat. Divoká honička bohužel skončila tragicky, řidič Sharanu nezvládl řízení a převrátil vůz na střechu. Ve voze jelo celkem devět běženců – čtyři dospělí a pět dětí. Dva z dospělých a všech pět dětí skončilo v nemocnici.  

Celou zprávu naleznete zde

„Podle našich informací migranti utrpěli poranění hlavy, rukou, nohou a pánve. Nejmladšímu z dětí je pět měsíců, nejstaršímu deset let. V autě se vezli Syřané, Iráčané a Íránci. Šlo o migranty žádající o azyl v Maďarsku. Řidičem byl muž žádající o azyl v Rakousku,“ píše server. Slovenské orgány už zahájily trestní stíhání pro ublížení na zdraví a převaděčství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…