Urážka Pražanů, uplácení. Krutý obraz stoleté ČSSD. Fendrych se zhrozil nad kampaní Landovského

28.08.2018 19:25

Pražská ČSSD se svým mladým kandidátem na primátora Jakubem Landovským rozjela předvolební kampaň do komunálu. A podle komentátora Martina Fendrycha její klíčové slovo zní „jasně“. „Podobně jako měl Babiš dříve své slavné PROSTĚ, ČSSD má místo prostě JASNĚ. Kampaň je akorát urážka Pražanů,“ rozepsal se na serveru Aktuálně.cz komentátor, podle kterého po čtyřech letech obhospodařování Prahy už se přece ví, že ono „prostě“ znamená vůbec ne, nikdy a nemáme na to.

Urážka Pražanů, uplácení. Krutý obraz stoleté ČSSD. Fendrych se zhrozil nad kampaní Landovského
Foto: Hans Štembera
Popisek: Syn Pavla Landovského Jakub

„Co Jasně!? Leccos. Tak třeba ‚0 Kč za psa zodpovědného majitele. Jasně!‘ Pražští oranžoví v čele s Jakubem Landovským zřejmě dospěli k názoru, že psů je v Praze nedostatek, o psa skoro nezakopnete,“ zahájil svůj komentář Fendrych a následně uvedl, jak z toho ven. „Nulový poplatek, protože tohle Pražany strašně pálí, poplatky za psa jsou kruciální problém hlavního města, ten když se vyřeší, najednou zmizí rozkopané ulice, padající mosty, vedro kvůli nedostatečné zeleni, pekelné stavební povolovačky, nulový poplatek za psa konečně omezí počet turistů a aut v centru,“ napsal.

Je v tom prý ale háček, platí to „pro zodpovědného majitele“, s čímž vyvstává otázka, jak se pozná? „Ustaví se asi nějaké kontrolní komise pro majitele psů, jakési pouliční oranžové výbory a ty sjedou integritu zodpovědnosti. Jasně!“ dodal ironicky Fendrych.

Další bombou je podle komentátora také: „0 Kč za jízdné MHD zmírní dopravní zácpy. Jasně!“. „Zvláštní, nula korun tady není pro zodpovědné cestující v metru, autobusu, tramvaji. Proč? Zadarmo se povezou i nezodpovědní pasažéři? Úvaha Jakuba Landovského a pražské ČSSD je jasná: řidič, který denně jezdí autem do rachoty, čeká jen na to, až bude ‚socka‘ zadarmo. Nemá na roční jízdenku, proto, chudák, jezdí denně fárem,“ doplnil Fendrych.

Podle Fendrycha začíná být zřejmé, že ono „jasně“ má v „socedemspeaku“ jiný význam než v běžné české řeči. Jaký, to obvykle prý zjistíme až po úspěšných volbách. „Jako příklad poslouží slovo ‚prostě‘ v anospeaku. Po čtyřech letech obhospodařování Prahy víme, že ‚prostě‘ znamená vůbec ne, nikdy, nijak, ani náhodou, nebo volně přeloženo, sorry jako, ale nemáme na to,“ zdůraznil.

Poté se vrátil zpět k pražské ČSSD a její geniální kampani, jež nemůže nezabrat: „2 500 Kč pro každé dítě na lyžák a školu v přírodě. Jasně!“ Tohle přijde Fendrychovy vyloženě nedotažené. „Přidal bych lyžáky, carvingové lyže nebo prkno, hůlky, helmu, kombinézu a permici zdarma na šest dní,“ přisadil si Fendrych.

Celou kampaň na Twitteru shrnul předseda ČSSD Jan Hamáček, který doplnil, že priority kandidáta na primátora Jandovského jsou také 2 000 dostupných bytů každý rok, o 10 % méně na složenkách za vodu, plyn a elektřinu. „Neměli by pražskou ČSSD a Landovského sebrat za uplácení?“ divil se Fendrych s tím, že každý rok 2 000 bytů je moc fajn, když povolení přestavby staré garáže na novou trvá zhruba rok, povolení pokácet shnilé břízy trvá zhruba čtyři měsíce a platí až za půl roku.

„Jak chtějí ti dobří sociální demokraté ‚chrlit‘ 2 000 bytů ročně? Nemyslí oni něco jako kdysi Jiří Čunek ve Vsetíně, tedy kontejnery? No jasně!“ napsal komentátor s tím, že kampaň se stává krutým obrazem stoleté ČSSD.

  • Původní zdroj ZDE

Je to takřka úplná rezignace na hodnoty, na skutečné problémy, místo toho sprosté, megapopulistické uplácení voličů a zčásti ukradení staršího marketingu ANO. „Stručně shrnuto: urážka Pražanů. A jestli to nezabere, Landovský může jít na toho ministra zahraničí. Jasně!“ uzavřel Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…