Úsměv, zírání, gesto. I za to prý může být muž nahlášen. Dle Istanbulské úmluvy

12.06.2023 7:21 | Ze sítí

„Právo nebude na straně toho, kdo je v právu,“ říká předsedkyně spolku Tradiční rodina Ivana Schneiderová o genderové ideologii, kterou kryje Istanbulská úmluva. Česká republika má úmluvu projednávat 14. června. Rada Evropské unie ji však již schválila. Muž podle Schneiderové smlouvou ztrácí presumpci neviny, automaticky je z něj násilník. Úmluva bude důvodem rozkladu mezilidských vztahů. Kampaň proti tradiční rodině vedou hlavně Piráti, STAN a neziskovky.

Úsměv, zírání, gesto. I za to prý může být muž nahlášen. Dle Istanbulské úmluvy
Foto: Screen Aby bylo jasno
Popisek: ABJ - Titanic

Hostem pořadu Aby bylo jasno Jany Bobošíkové byla předsedkyně spolku Tradiční rodina Ivana Schneiderová. Tradiční rodinu definuje jako rodinu, kde je otcem biologický muž a maminkou je biologická žena. Agresivní kampaň pro odklon od tradiční rodiny podle ní vedou hlavně Piráti a STAN, dále ale i neziskové organizace jako například Česká ženská lobby nebo iniciativa Jsme fér a Prague Pride.

Spolek Tradiční rodina organizuje petici proti tzv. Istanbulské úmluvě neboli Úmluvě Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí. Bobošíková připomíná, že Istanbulskou úmluvu má vláda České republiky projednávat 14. června, mezitím se však o úmluvě jednalo už na Radě Evropské unie, která ji schválila. „Je to totalitní režim, ke kterému se vůbec nemůžeme vyjádřit,“ řekla o tomto postupu projednávání úmluvy předsedkyně spolku Schneiderová s tím, že si nedokáže představit, že by se stížností proti úmluvě například u Evropského soudního dvora kdokoliv uspěl, když už byla schválena Radou Evropské unie.

Schneiderová dále zdůrazňuje, že plán genderově podmíněného násilí je již implementován v zákonech České republiky, akorát není právně vymáhán na nadnárodní úrovni. Na úrovni české vlády se bude projednávat pouze ratifikace úmluvy, kdy budou pozměněny zákony na národní úrovni, podle Schneiderové existuje i možnost úpravy ústavy. „Tím pádem bude mluva právně vymahatelná. Budou za to sankce a pokuty,“ zmínila Schneiderová.

Úmluva se podle předsedkyně spolku schovává pod rouškou dobrého skutku zabraňování násilí na ženách, ve skutečnosti se snaží implementovat genderovou ideologii do běžného života lidí. Podle Schneiderové je úmluva nespravedlivá k mužům už jen kvůli tomu, že na každého muže je v ní automaticky nahlíženo jako na agresora. U soudu pro muže přestane platit presumpce neviny, nasloucháno bude hlavně oběti. „Každý muž je v úmluvě automaticky brán jako násilník. Nemá presumpci neviny, nemá možnost se obhajovat u soudu sám za sebe nebo s právníkem, protože hlavní slovo má oběť,“ vysvětlila Schneiderová a doplnila, že u soudu přestane existovat možnost usmíření. Obviněný bude odsouzený tak jako tak.

Istanbulská úmluva je nebezpečná podle spolku Tradiční rodina i v jejímu vztahu k výchově dětí. Problém vidí Schneiderová v tom, že úmluva zavede na všech stupních škol i mimoškolních aktivit genderovou ideologii.

„Žena, pokud cítí ze strany muže sexuální jednání, které se jí nelíbí – což může být úsměv, zírání, gesto, tak ho může nahlásit, protože už to vnímá jako sexuální násilí,“ uvedla Schneiderová jeden ze způsobů, kterým dle jejího názoru smlouva dopomůže rozkladu mezilidských vztahů.

Další problém, který má spolek Tradiční rodina s Istanbulskou úmluvou je i její opírání se o genderovou ideologii. V té má dle slov Schneiderové právo pouze osoba, která se cítí být příslušníkem opačného pohlaví – tedy žena, jež se cítí být mužem nebo muž, který se cítí být ženou. „Tímto vlastně smlouva rozkládá veškeré vztahy v rodinách, protože tito lidé budou mít vždycky navrch,“ řekla Schneiderová s tím, že právo nebude na straně toho, kdo je ve skutečnosti v právu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vždy, když v TV hovoří některá z našich předních političek, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseferda3 , 12.06.2023 9:03:03
zírám na ni s otevřenou tlamičkou. Přiznávám se a doufám, že je to polehčující okolnost.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…