Úspěšný starosta a dnes i středočeský radní, který přivedl do politiky Drábovou, radí: Do voleb ani s lidovci, ani s ODS

24.01.2017 18:51

Starosta Věslav Michalík vybudoval ve středních Čechách malé Silicon Valley. Vědecko-výzkumný technologický park STAR vznikl v blízkosti obcí Dolní Břežany, Zlatníky-Hodkovice a Vestec. Píší o tom Lidové noviny.

Úspěšný starosta a dnes i středočeský radní, který přivedl do politiky Drábovou, radí: Do voleb ani s lidovci, ani s ODS
Foto: STAN
Popisek: Věslav Michalík

Jedním z cílů Michalíka je mimo jiné také úspěch Starostů v celostátních volbách. Člen předsednictva je významnou osobou se zkušenostmi z první ligy českého finančního světa, jenž vybudoval v 90. letech investičněporadenskou společnost CA IB Financial Advisors. 

Kromě podnikání se Michalík začal soustředit také na politiku. „V roce 2002 jsem nastoupil do komunální politiky a stal se místostarostou, což jsem vykonával v souběhu s funkcí člena představenstva HVB Bank (později UniCredit Bank). Práce v obci mě ale začala lidsky naplňovat víc než management velké instituce. Máte tu hmatatelné výsledky a myslím, že v Dolních Břežanech je naše práce vidět. Teď je mým cílem takto pomoci Středočeskému kraji,“ řekl Michalík, jenž se loni stal středočeským zastupitelem a krajským radním. Úspěch STANu ve Středočeském kraji „zapříčinila“ do velké míry Dana Drábová, předsedkyně úřadu pro jadernou bezpečnost, jež získala tisíce preferenčních hlasů. A právě tu do politiky Michalík přivedl. Je to jeho bývalá spolužačka. 

Michalík by si Drábovou dokázal představit i jako lídra STANu ve sněmovních volbách, ta se však zatím nechává slyšet, že jí krajská úroveň stačí. Ani Michalík přitom do voleb jako kandidát zasáhnout nechce, chce se totiž soustředit na komunální a krajskou politiku. Snaží se však spřádat plány, jak co nejlépe ve sněmovních volbách uspět. 

„Do celostátní politiky vstoupíme spíše více samostatně než tak, jak jsme fungovali s TOP 09. STAN si nemůže dovolit jít do podobného uspořádání. Mělo to svůj vývoj v čase. Nyní jsme dospěli do bodu, kdy by STAN neměl uzavírat podobně dlouhodobou exkluzivní spolupráci,“ tvrdí Michalík a dodává, že by strana neměla jít ani do svazku s KDU-ČSL nebo s ODS. „Pro nás jsou dvě hlavní varianty. Buď účast na širším volebním subjektu, který by šel do voleb jako alternativa ANO a ČSSD. Nebo jít do voleb pod značkou Starostů a nezávislých s širokou podporou menších a regionálních hnutí,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…