Ústecký kraj zdvojnásobil finance na primární prevenci kriminality

24.07.2012 14:14

Ústecký kraj v letošním roce zdvojnásobil finanční prostředky určené pro nespecifickou primární prevenci kriminality, a to ze 7,5 milionu na letošních 15 milionů korun. Finanční prostředky kraje jsou přerozdělovány v rámci dotačních programů „Sport“ a „Volný čas“, který podporují aktivity v oblasti tělovýchovy, sportu a volnočasových aktivity dětí a mládeže. Programy každoročně vyhlašuje Odbor školství mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu ústeckého kraje.

Ústecký kraj zdvojnásobil finance na primární prevenci kriminality
Foto: red
Popisek: Hejtmanka Jana Vaňhová ve své kanceláři

„Každá koruna, kterou dnes vložíme do sportovních a volnočasových aktivit dětí a mládeže se nám v budoucnu několikanásobně vrátí. Krajskými programy motivujeme k pozitivním návykům patřícím ke zdravému a aktivnímu životnímu stylu, k vytváření příznivých sociálních vazeb, ale také výrazně omezujeme potenciální negativní projevy chování dětí a mladistvých,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

Na dotační program „Sport 2012“ bylo z rozpočtu Ústeckého kraje uvolněno 12 milionů Kč. V tomto dotačním programu bylo letos podáno celkem 351 žádostí, 243 z nich bylo podpořeno, což je o 83 procent více než v roce 2011.

V rámci dotační politiky podporující nespecifickou prevenci rizikového chování dětí a mládeže byly přiděleny dotace například Centru sociálních služeb Města Děčín, které získalo v rámci projektového řízení částku 30 tisíc korun na akci „Soutěžíme v azylovém domě“, jehož smyslem je soutěžní klání a vytvoření bezpečného a zajímavého místa pro znevýhodněné děti z azylového domu.

Již tradičně byla podpořena letos částkou 140 tisíc mezinárodní sportovní akce „Závod míru juniorů“, kterou pořádal Cyklistický klub Slavoj Terezín. Letos se sjeli závodníci ve věku od 17 do 18 let z 25 států světa na 41. ročník etapového závodu, který se v Terezíně pořádá nepřetržitě již od roku 1974.

Od roku 2009 vyhlašuje Ústecký kraj rovněž dotační program na podporu prevence rizikového chování dětí a mládeže, na který z rozpočtu vyhrazuje 1 milion korun. Na podporu aktivit dětí a mládeže cílí také podpora řady projektů z Fondu Ústeckého kraje.

reklama

autor: tan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…