Útok Šlachtova muže na šéfa policie: Vylézají nepěkné věci. Dokonce mrtví

20.06.2016 14:40

Poté, co šéf ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jiří Komárek sdělil České televizi, že policejní prezident Tomáš Tuhý je podezřelý z „brutálního“ úniku informací při objasňování hospodářské trestné činnosti, začaly se objevovat nejrůznější komentáře.

Útok Šlachtova muže na šéfa policie: Vylézají nepěkné věci. Dokonce mrtví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

„Pokud je to pravda, dopouští se ‚brutálního‘ úniku informací pan Komárek. Pokud to pravda není, dopouští se křivého obvinění. V každém případě jsem zneklidněn tím, že se vysoký policejní důstojník chová jako hysterický aktivista, a ne jako profesionál,“ nebral si servítky na svém facebookovém profilu předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. 

Své řekl také šéfreportér týdeníku Euro Jan Hrbáček. „K dnešku už snad jen takový dovětek. Už delší dobu v bezpečnostních kruzích kolují zprávy o tom, že někteří detektivové s některými státními zástupci vytvářejí složky na ‚nepřátele státu‘. Myslím, že na jednu takovou pěknou složtičku jsme dneska narazili,“ tvrdí Hrbáček. Následně se podivil nad tím, že plukovník Jiří Komárek není sebrán do CPZ a v Ostravě se nejedná o jeho vazbě. „Kvalifikací na ni by bylo až dost, ohrožení bezpečnosti státu jako víno, ehm teda velkej panák metanolu,“ uvedl s narážkou na metanolovou kauzu.

Podle něj by totiž plukovník Komárek měl vysvětlit především to, proč 47 lidí zemřelo na otravu metanolem, když jeho expozitura na kšeftech s nelegálním lihem dělala minimálně od roku 2010. „A taky pozadí kauzy Vidkun, protože to byla z informací, které se kupí, policejní odplata. Každopádně jsem na ty zásadní důkazy o Tuhém velmi zvědav, mám totiž za to, že Tomáš Tuhý na brutální únik informací nemá až takový potenciál,“ myslí si Hrbáček.

Někdejší blízký spolupracovník Mirka Topolánka Martin Schmarcz se na svém facebookovém profilu pozastavil nad tím, proč vlastně Robert Šlachta odcházel z čela ÚOOZ. „A proč řekl, že se vrátí, pokud bude Tuhý odvolán? Měl zůstat a bojovat jako chlap. Pak by byl ve funkci minimálně do 1. srpna a mohl podávat zprávy oficiálně. Ne jako už v podstatě soukromník, navíc soukromník, který veřejně přiznává, že je na policejního prezidenta ‚naštvaný‘. A proč s tím vůbec přichází až teď, doslova s křížkem po funuse?“ otázal se Schmarz s dovětkem, že takto je opravdu hodně problematické mu věřit.

Komárek chce důkazy o Tuhého vině předložit sněmovnímu výboru. Zároveň tak chce dokázat, že se policie nereorganizuje kvůli zkvalitnění práce, ale aby byl odstaven šéf ÚOOZ Robert Šlachta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…