Útok na romského zpěváka Bendiga na Slavících. Domluveno předem. Prasklo to. A je zle

22.02.2024 19:59 | Monitoring

Zpěvák Jan Bendig velmi zklamal své fanoušky, policie dnes uvedla, že listopadový incident, kdy byl moukou posypán na Českém slavíkovi, byl zinscenován, aby na sebe upoutal pozornost. Útok byl původně vnímán rasisticky. Bendigovi hrozí nyní pokuta až padesát tisíc korun. Na sociální síti je za lhaní zpěvák ostře odsuzován, například politikem Matějem Gregorem.

Útok na romského zpěváka Bendiga na Slavících. Domluveno předem. Prasklo to. A je zle
Foto: Youtube
Popisek: Muž před vyhlašováním hudební ankety Český slavík posypal zpěváka Jana Bendiga moukou

Zpěvák Bendig dříve v rozhovorech často uváděl, že jako Rom v životě čelil nespočtu rasistických útoků, kvůli kterým trpěl. O to paradoxnější je, že podle výsledku šetření policie si jeden takový útok vymyslel a strhl jím na sebe pozornost na sledovaném slavnostním galavečeru Český slavík.

S mužem, který na něj vysypal mouku a vykřikoval při tom rasistické urážky, byl předem domluvený a neváhal lhát i svým věrným fanouškům.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen,“ řekl pro pořad Showtime mluvčí policie Richard Hrdina.

Nyní oběma aktérům incidentu hrozí pokuta až 50 000 korun.

Případ je nyní předmětem mnoha diskusí v českém internetovém prostředí. Vyjádřil se také mladý politik Matěj Gregor, předseda euroskeptického spolku Odchod.eu. Upozornil, že podobné nešťastné nápady uškodí menšinám.

„Jan Bendig musel v životě snášet tolik rasistických útoků, až si je musel začít sám vymýšlet. Takové dementní excesy hází klacky pod nohy těm, kteří se s opravdovou diskriminací setkávají. A přesně na takové falešnosti a lži stojí celá WOKE kultura sněhových vloček,“ uvedl na sociální síti X. „Příště třeba přijde s tím, že mu Palo Habera v mládí sahal na zadek,“ dodal v dalším komentáři.

 

 

I další diskutující Bendiga kritizoval. „No jo, Bendig chtěl pozornost, ale dostalo se mu jiné, než doufal,“ zazněl jeho názor v diskusi.

Jiní poznamenali, že Gregor a Bendig si nemají co vyčítat, vzpomenuty byly Gregorovy výroky k rusko-ukrajinskému konfliktu. „Bendig si vymyslí rasistický útok, Gregor zase katastrofické scénáře, když nebudeme lézt Rusku do řiti. Oba stejní kreténi,“ nebral si servítky přispěvatel do diskuse.

„Bendig je typický příklad toho, když se údajným rasismem nebo třeba homofobií někdo hodlá zviditelnit. Začali to aktivisti, pokračují v tom celebrity,“ stálo následně v reakci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…