Útoky přímo v USA. Šéf FBI zmrazil Ameriku

16.10.2023 9:42

Hnutí Hamás otevřeně vyzvalo k pronásledování občanů Izraele všude na světě. A z úst ředitele FBI Christophera Wraye teď skutečně zaznívá, že útoky radikálů mohou proběhnout i přímo v USA. „Hrozba je velmi aktuální a ve skutečnosti se obraz hrozeb stále vyvíjí,“ zmrazil Ameriku Wray.

Útoky přímo v USA. Šéf FBI zmrazil Ameriku
Foto: z internetu
Popisek: FBI

V souvislosti a útokem palestinského Hamásu na území Izraele, který odstartoval před deseti dny, vydalo izraelské ministerstvo zahraničí varování, aby se Izraelci po celém světě raději měli na pozoru, protože již zmíněné hutí Hamás volá po pronásledování Židů všude na světě, kvůli leteckým úderům, které izraelská armáda spustila v rámci odpovědi na agresi Hamásu. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu zdůraznil, že údery ze vzduchu jsou teprve prvním krokem v odpovědi Izraele na zločiny Hamásu.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29502 lidí

A ředitel FBI Christopher Wray přišel s varováním, že k útokům radikálů může dojít i přímo v USA.

„Hrozba je velmi aktuální a ve skutečnosti se obraz hrozeb stále vyvíjí,“ řekl Wray. „Tady ve Spojených státech nemůžeme a ani nevylučujeme možnost, že by Hamás nebo jiné zahraniční teroristické organizace mohly využít konfliktu k tomu, aby vyzvaly své příznivce k útokům na našem území,“ pokračoval. Na jeho slova upozornila televize CBS.

Uvedl, že v USA mohou být terčem případného útoku jak Židé, tak muslimové, stejně jako jejich instituce a modlitebny, a novinářům řekl, že úřad „rychle postupuje, aby tyto hrozby zmírnil“.

Wray v sobotním projevu před Mezinárodní asociací policejních náčelníků rovněž upozornil na „nárůst hlášených hrozeb“ a zejména varoval, že „musíme být na pozoru ... před osamělými aktéry, kteří se mohou inspirovat nedávnými událostmi a páchat vlastní násilí“. Vyzval policejní šéfy, aby „zůstali ostražití“.

Server televize Sky News připomněl, že izraelská armáda dosud zvítězila ve všech střetech s Hamásem, k nimž v minulosti došlo. Ale teď všechno začalo trochu jinak.

„(Izraelské) síly zvítězily nad Hamásem ve všech předchozích konfliktech. Ve své jediné válce s Hizballáhem v roce 2006 byla jeho armáda dostatečně účinná, aby od té doby odradila jakoukoli provokaci libanonských šíitských milicí. Ale v sobotu byli izraelští vojáci povražděni ve svých postelích,“ upozornil server zpravodajské televize.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Amerika, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedaaanka , 16.10.2023 13:12:32
by taky mohla konečně poznat, jak to vypadá, když se na vlastním území bojuje. Zatím vždycky bojovali, pustošili a zabíjeli jinde než doma.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Vážné pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Vážné pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…