Útvar Kobra a muslimové v Partii. Témata pro Chovance a Tošenovského

04.05.2014 7:51

Moderátor Jan Punčochář pozval do Partie TV Prima europoslance za ODS Evžena Tošenovského a ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Mezi diskutovanými tématy budou mimo jiné otázky okolo policejního zásahu na několika místech v Praze kvůli vydání a distribuci knihy, která šíří rasismus a antisemitismus. Razie se týkala mj. i sídla Islámské nadace Praha, odkud policisté odvedli pět zadržených lidí. Řeč bude i o plánovaném speciálním týmu pro potírání daňové kriminality, o obdobě slovenské Kobry.

Útvar Kobra a muslimové v Partii. Témata pro Chovance a Tošenovského
Foto: tan
Popisek: Moderátor Jan Punčochář

V Česku se připravuje speciální tým pro potírání daňové kriminality. Ministr vnitra Milan Chovanec o něm v Partii bude diskutovat s europoslancem ODS Evženem Tošenovským. Vláda tím chce zabránit podvodům se spotřební daní a DPH, které státní kasu každý rok připraví o desítky miliard korun. Podle Chovance jsou pro nás cenné praktické zkušenosti s fungováním daňového týmu Kobra na Slovensku, kde již tým funguje.

Vznik útvaru podporuje i ministr financí Andrej Babiš (ANO). Ministři vnitra a financí usilují o efektivnější spolupráci obou resortů. "Není to odklon od finanční policie, je to efektivní způsob, jak zabránit rozsáhlé trestné činnosti," uvedl již dříve Chovanec.

Zásah v Islámské nadaci v Praze

Muslimská komunita v Praze ostře odmítla policejní zásah v Islámské nadaci v Praze. Jako protest proti policejní akci se rozhodla k netradičnímu kroku a vůbec poprvé uspořádala svoji pravidelnou páteční modlitbu na veřejném prostranství. Důvodem zásahu prý bylo podezření z vydání a distribuce knihy, která šíří rasismus, antisemitismus, xenofobii a násilí proti takzvaným méněcenným rasám. Byl to skutečný důvod zásahu? A byla policejní akce adekvátní? I tomuto tématu se budou věnovat hosté Partie Na TV Prima.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…