Uvolněný Bělobrádek: Pokud neřekneme něco strašného jako „Cikáni do plynu“, není pro nás v novinách moc místa. Babišovi nabídneme...

29.05.2017 13:47

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, jenž na víkendovém sjezdu obhájil svůj mandát, věří, že spojením se STAN získá strana nové voliče, například ty, kteří doposud sympatizovali s hnutím ANO Andreje Babiše. Uvedl to pro server Novinky.cz, kde i zároveň dodal, že je smířen s tím, že dvojkoalice přijde o ty konzervativnější voliče.

Uvolněný Bělobrádek: Pokud neřekneme něco strašného jako „Cikáni do plynu“, není pro nás v novinách moc místa. Babišovi nabídneme...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Bělobrádek uvedl, že v minulosti volilo lidovce kolem 350 tisíc voličů. „Nyní by nás mohlo volit několik set tisíc lidí navíc,“ míní a myslí na nevoliče, kteří v minulosti neměli koho volit. „Lidé nespokojení se sociální demokracií a s hnutím ANO. Lidé, kteří volili ANO, chtěli dosáhnout změny, ale teď se jich řada zalekla, že se hnutí podařilo narušit matrix, ale vytvořilo matrix nový, který ignoruje parlamentní liberální demokracii. Nedivím se mnoha lidem, že volili Andreje Babiše, ale teď bych se divil, kdyby ho tito lidé volili znova,“ podotkl Bělobrádek. 

Dokonce nevylučuje ani to, že nová koalice by mohla zvítězit. Záleží však na tom, co pro to strana udělá. „Mnoho voličů si ještě nevšimlo, že k nějakému spojení vůbec došlo. Musíme je na to upozornit a dávkovat jim, co chceme udělat,“ mínil s tím, že je podle něj možné, aby dvojkoalice sebrala voliče kolem středu zleva i zprava. 

Původní text ZDE

„Musíme se snažit nabídnout něco nového v našem programu a to se nám pomalu daří. Ale pokud jste sedmá sněmovní strana a až třetí vládní strana, tak na vás nezbývá moc mediálního prostoru, tedy když neřeknete, že cikáni mají jít do plynu nebo něco podobně strašného,“ podotkl.

Závěrem pak Bělobrádek uvedl, že jej mrzí, že do vedení strany nebyla zvolena žádná žena. „Je pravda, že ženský prvek má půvab i ve vedení strany, ale asi tu máme příliš demokracie. To byl samozřejmě vtip,“ řekl. Vtipkoval i v souvislosti s Petrem Gazdíkem (STAN), jenž o Bělobrádkovi na sjezdu řekl, že by byl dobrý předseda vlády i s Petrem Pithartem, jenž ho pro změnu přirovnal k Josefu Luxovi. „Já jsem jim za to dobře zaplatil, tak jsem rád, že splnili zadání. To je také vtip. Věřím, že z toho nezpychnu, protože jsem dostatečně sebevědomý,“ uzavřel.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Předseda lidovců Bělobrádek pak žertoval i v rozhovoru pro Forum24.cz, kdy uvedl, že by si odvolaného ministra financí dokázal představit na jiném resortu. „Nevylučuji, že až vyhrajeme volby, nabídnu Babišovi post ministra pro lidská práva,“ řekl.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…