Už dost. Soumrak Kalouska! Na internetu koluje úderný leták

15.03.2013 11:57

Občanské organizace, protestující proti současné vládě a požadující její odchod, svolávají na 7. dubna na Václavské náměstí demonstraci. Hlavním organizátorem akce je Holešovská výzva. Jsou na ni zváni „všichni, kteří už nemají co ztratit“ a je inzerována prostřednictvím pozoruhodných letáků šířených na internetu. Ty vyzývají k soumraku kmotrů či výpovědi vládě.

Už dost. Soumrak Kalouska! Na internetu koluje úderný leták
Foto: Slávek Popelka
Popisek: V neděli 7. dubna od 13.00 se na Václavském náměstí uskuteční celonárodní shromáždění.

Anketa

Která z levicových stran je vám nejbližší?

21%
63%
5%
hlasovalo: 13401 lidí

„Už dost!“ píše se velkým písmem na jednom z letáku. Dost už prý bylo exekutorů, prodejných soudců, úplatných politiků a vůbec všech, kteří škodí této zemi. Proto je na Václavské náměstí svolávána demonstrace „celé armády nezaměstnaných a těch, kteří už nemají co ztratit“. Ti všichni jsou vyzýváni: „Ukažme Kalouskům a kmotrům, co si o nich myslíme.“ S sebou si mají vzít i spacáky, aby akce mohla případně pokračovat i v dalších dnech.

Akci organizuje několik občanských sdružení, kromě Holešovské výzvy například iniciativy Čas na změny či Už brzy. Přidat se k nim ale prý může každý, protože na každém záleží. K tomu již několik dní vyzývá i motorizovaný tlampač, popojíždějící po Václavském náměstí.  

Na akci zve i leták, který se objevil na stránkách facebookové skupiny „Stydím se za vládu ČR a chci její demisi“. Temně vyvedený poutač zve na Václavské náměstí na „celonárodní protest“, který je koncipován jako „soumrak kmotrů“. Pod letákem se na stránkách objevuje zajímavá výzva: „Už brzy budou bez práce! Celonárodní hnutí se zvedne 7. dubna a neustane, dokud bude ve vládě a v parlamentu sedět jediný politik.“

Další leták zve na Václavské náměstí pod heslem „Dáme vládě výpověď“. Tato výzva k rozvázání smlouvy se rovněž objevila na stránkách facebookové skupiny, stydící se za současnou vládu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…