Už hledá flek. Unikla slova Ferjenčíka, vykopnutého ze Sněmovny

11.10.2021 14:25 | Ze sítí

Voliči rozdali karty, pro Piráty ovšem dost nešťastně a řada jejich tváří odchází z Parlamentu. Mezi nimi i Mikuláš Ferjenčík, který podle uniklé ankety z tajné pirátské skupiny hledá jiné angažmá. „Mám zkusit primárky na magoš?“ sondoval mezi pražskými Piráty. Prý se rozhoduje, co bude dělat dál. Ale nechce se nikam „cpát na sílu“.

Už hledá flek. Unikla slova Ferjenčíka, vykopnutého ze Sněmovny
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík

Mezi těmi, kdo se s lavicemi Poslanecké sněmovny loučí, je i ekonomický expert Pirátské strany a bratr poslankyně Olgy Richterové, Mikuláš Ferjenčík. Poslanec čelil krátce před volbami pokusu o jeho odvolání z čela mediálního odboru z řad řadových členů České pirátské strany kvůli údajně špatně vedené kampani. A také posměchu, když po volbách prohlásil, že „Pirátské kamikadze potopilo letadlovou loď Andreje Babiše“.

Ferjenčík je také autorem nápadu, aby byla Česká televize dotována z výběru DPH. „Já jsem příznivec toho, aby byla Česká televize financovaná pevným podílem DPH, to znamená, aby se ty peníze na Českou televizi skutečně odvíjely od výkonu ekonomiky. Možná by se tímhle systémem daly doplnit ty poplatky, aby nemusely růst,“ řekl v XTV.

Dle snímku z tajné pirátské skupiny, který koluje internetem, si Mikuláš Ferjenčík už hledá jiné místo, když kandidatura do Poslanecké sněmovny nečekaně nevyšla. Ptá se totiž, zda se má pokusit o to, aby byl Piráty zvolen jako kandidát pro komunální volby, které proběhnou v roce 2022. Ferjenčík se evidentně zajímá o Prahu. „Rozhoduju se co dál a je to varianta, ale nechci se nikam cpát na sílu,“ uvádí politik. Jako jednu z možností uvedl, že by tuto otázku měl položit jinde, totiž v pirátském hlasovacím systému Helios.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…