Už i Ondřej Kundra: Nesvrhávejte Babiše. Ruští špioni by neodešli

13.05.2021 12:26

Reportér Respektu Ondřej Kundra vyčinil opozičním politikům ODS, lidovcům, TOP 09, Pirátům i Starostům. Zdá se mu nezodpovědné vyhlašovat nedůvěru vládě v čase, kdy je třeba vyřešit diplomatický střet s Ruskem. Vláda by podle Kundry měla mít prostor k tomu věc dořešit. I když je to jen vláda Andreje Babiše (ANO).

Už i Ondřej Kundra: Nesvrhávejte Babiše. Ruští špioni by neodešli
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ondřej Kundra vypráví o Putinových agentech (Knihkupectví a antikvariát Fryč, 2016)

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Dvě opoziční koalice oznámily, že v červnu vyvolají hlasování o nedůvěře vládě Andreje Babiše (ANO). Publicista Ondřej Kundra má za to, že v čase, kdy je třeba řešit diplomatický střet s Ruskou federací kvůli kauze Vrbětice, je to nešťastné.

„Dokud totiž zbylí ruští zpravodajci neodejdou, je ze strany opozice hazardem zbavovat kabinet důvěry. V ten okamžik by enormně vzrostl vliv proruského prezidenta Miloše Zemana, který o tom, co se ve Vrběticích stalo, v uplynulých týdnech lhal ve prospěch Ruska,“ napsal Kundra.

„Kdyby padla vláda a špioni byli stále na území Česka, lze předpokládat, že Zeman by na oslabeného premiéra v demisi či svého nominanta na post předsedy úřednické vlády naléhal, aby tu mohli zůstat (stejně jako by mohl tlačit další agendu, která s Ruskem nebo Vrběticemi více či méně souvisí: konec šéfa BIS Koudelky i ředitele ČT, další relativizace zapojení GRU ve výbuchu, přehodnocení postoje BIS k riziku spojenému s Rosatomem v Dukovanech),“ rozvedl svou myšlenku.

Uznává, že opozice má právo vyhlásit hlasování o nedůvěře vládě, ale zdůraznil, že by s tím měla počkat, až se diplomatický střet s Ruskem dořeší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…