Už je to tu zas. Dopravní podnik Prahy nakoupil za stovky tisíc modely metra. Prý jako dárek

02.01.2019 15:15

Pražský dopravník podnik si nakoupil pera Parker za 211.533 korun. 101.359 korun dal pražský dopravní podnik za hrnky a propisky. Pražský dopravní podnik dal za reklamní tašky 431 250 korun bez DPH. Má na nich logo. To jsou tři titulky materiálů, které v minulosti publikovaly ParlamentníListy.cz. Příběh byl pokaždé stejný.

Už je to tu zas. Dopravní podnik Prahy nakoupil za stovky tisíc modely metra. Prý jako dárek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Dopravní podnik hlavního města nechal pořídit za stovky tisíc korun dárkové předměty prostřednictvím firmy MONT GROUP s.r.o. se sídlem Kostice, čp. 719. A jelikož se zřejmě jedná o spolehlivého partnera, v totožné praxi městský podnik pokračoval také na konci loňského roku.

Jak vyplývá z objednávky, kterou máme k dispozici, DPP si za 269.400 korun bez DPH pořídil skleněné modely metra, které vykazuje jako reklamní předměty. Ze skla si firma nechala vyrobit také autobusy nebo tramvaje. Jaký k tomu měla důvod, nevíme.

Na dost podivné hospodaření DPP upozorňovala naše redakce opakovaně. Našli jsme kupříkladu mnohonásobně předraženou fakturu firmy Hochtief, nebo podklady, kdy podnik vyplatil na bonusech pro tři zaměstnance neskutečných 6.060.000 korun.

Velkorysé odměny byly bývalým technickým ředitelem Janem Šurovským schváleny a proplaceny. Dotyčný Jan Šurovský se k všeobecnému překvapení do DPP vrátil, znovu bude fungovat jako technický ředitel.

Představenstvo Dopravního podniku na svém mimořádném zasedání zvolilo také nového předsedu představenstva Petra Witowského, jemuž byla svěřena pozice generálního ředitele DPP od 20. 12. 2018.

O tom, že právě Witowského nechá vedení Prahy řídit tento kolos, ParlamentníListy.cz informovaly rovněž jako první.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…