Už tu zase řádí třídní boj, rozčiloval se ve sněmovně ódéesák

10.07.2015 22:31

K elektronické evidenci tržeb, o které se jednalo v Poslanecké sněmovně, promluvil během debaty také poslanec ODS Simeon Karamazov, který nechápe, proč ministr financí toto opatření zavádí, když již nyní prý mají úřady informace, díky nimž mohou proti nepoctivcům zasáhnout.

Už tu zase řádí třídní boj, rozčiloval se ve sněmovně ódéesák
Foto: ods.cz
Popisek: Simeon Karamazov

„Nerozumím opatřením, jejichž náklady jsou vyšší než očekávaný výnos,“ řekl Karamazov, podle kterého to může nastat i v případě registračních pokladen, protože jen za první rok stát musí zaplatit miliardu korun, aby systém vůbec fungoval. „Každý rok potom občané vytáhnou z kapes 450 milionů, aby systém zůstal v chodu,“ podotkl dále poslanec, kterému ale nejvíc vadí, že jsou pro Babiše všichni živnostníci a podnikatelé potenciálními zločinci, a tak je ministr bude nepřetržitě sledovat.

Celý přepis Karamazova projevu k přečtení ZDE.

Karamazov podotýka, že on jako vysokoškolský pedagog sice ví, že se mnozí studenti snaží při testech podvádět, ale nebude je přece všechny házet do jednoho pytle. „Působím v technických oborech, kde mnozí z nich začínají podnikat ještě na vysoké škole. Začínají často bez kapitálu, stačí jim jen jejich inteligence, nápad, odhodlání a důslednost, aby vytvořili firmu a časem třeba přibrali zaměstnance,“ řekl poslanec ODS ve sněmovně a dodal, že Babišův požadavek, aby se to týkalo všech, bude pro tyto mladé lidi likvidační, protože na registrační pokladny a příslušenství v rozmezí dvaceti tisíc až třiceti tisíc korun prostě nebudou mít. „Jako pedagog vím, že v mladých lidech je nejdůležitější vzbudit zájem, nadchnout je, nekomplikovat zbytečně věci, které mohou být jednoduché,“ hodnotil opoziční poslanec situaci s tím, že toto je nakonec odradí.

Podle něj v tomto návrhu rovněž ožívá atmosféra třídního boje, kdy je celá skupina společnosti ostrakizována a pasována do role zločinců. „Přitom živnostníci jsou lidé, kteří nejenže práci odvedou, ale hlavně si ji musí zajistit,“ divil se poslanec, který se domnívá, že se vláda měla inspirovat spíše v západních zemích než na Balkáně, kde registrační pokladny podle něj vedly k tomu, že mnoho živnostníků svou činnost ukončilo a nezaměstnanost se tam pohybuje okolo 15 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…